Serviciul secret britanic (GCHQ) neaga, intr-o declaratie de presa, interceptarea convorbirilor telefonice ale lui Donald Trump, in timpul campaniei prezidentiale din SUA, scrie BBCNews. Neobisnuita actiune a agentiei a venit dupa ce secretarul de presa de la Casa Alba, Sean Spicer, a fost citat cu astfel de afirmatii de canalul de televiziune american Fox News, la inceputul acestei saptamani.

GCHQ a raspuns prin a spune ca acuzatiile au fost "un nonsens, cu totul ridicol si ar trebui sa fie ignorate".

Anterior Donald Trump l-a acuzat, fara sa prezinte vreo docada, pe presedintele de la acea vreme Barack Obama ca a ordonat sa fie interceptate telefoanele la cartierul general de campanie al miliardarului din Trump Tower, la New York.

"Teribil! Tocmai am descoperit ca Obama m-a "interceptat" in Trump Tower chiar inainte de victorie. Nu s-a gasit nimic. Asta este mccarthism!", scrisese liderul american intr-un mesaj postat pe Twitter.

Donald Trump a sugerat miercuri ca vor fi publicate in curand mai multe informatii in legatura cu acuzatiile potrivit carora Barack Obama ar fi ordonat interceptarea comunicatiilor de la Trump Tower.