Coalitia pentru Familie neaga ca s-ar afla la originea unei campanii de interzicere a filmului "Frumoasa si Bestia". Precizarea este facuta pe acelasi cont de Facebook pe care, cu cateva ore in urma, coalitia facea trimitere la faptul ca in Malaezia filmul a fost retras, iar in Rusia este accesibil doar copiilor de peste 16 ani, in timp ce in Romania nu este impusa aceasta restrictie si furniza adresa de mail a Centrului National al Cinematografiei celor care doresc sa isi spuna parerea pe aceasta tema. Postarea initiala a fost insa stearsa, scrie news.ro.

"Coalitia pentru Familie nu duce nicio astfel de campanie si este la curent cu legislatia romaneasca privind limitele libertatii de expresie si ale actului artistic. Decizia de incadrare a unui film in categoria de audienta adecvata apartine institutiei de profil, in acelasi timp parintii fiind liberi sa-si educe copiii in conformitate cu propriile valori", se arata in comunicatul care se regaseste pe site-ul asociatiei, dar si pe contul de Facebook al acesteia.

Coaltia pentru Familie precizeaza ca "informatiile aparute sunt eronate si bazate exclusiv pe o interpretare subiectiva si tendentioasa a unei postari pe o retea de socializare" si reaminteste ca sursa pentru comunicatele si luarile de pozitie ale Coalitiei pentru Familie este pagina web oficiala, www.coalitiapentrufamilie.ro.

Remake-ul live-action al filmului ¬Frumoasa si Bestia/ Beauty and the Beast¬, care va fi lansat in Romania pe 17 martie, contine primul personaj gay si prima scena de dragoste din istoria grupului Disney.

¬Compania Disney a retras filmul ¬Frumoasa si Bestia¬ din Malaezia, dupa ce scena homosexuala a fost cenzurata. Situatia este deosebit de delicata avand in vedere ca unele scoli ar putea folosi filmul ca material didactic pentru ilustrarea povestii Fratilor Grimm. Rusia a interzis filmul pentru copiii cu varsta sub 16 ani. In Romania filmul a fost autorizat cu AG (audienta generala) de catre Centrul National al Cinematografiei. Puteti scrie Centrului pe adresa: contact@cnc.gov.ro¬, se arata in mesajul initial al Coalitiei pentru familie, care a provocat critici pe retelele de socializare.