Presedintele american Donald Trump a platit in 2005 impozite in valoare de 38 de milioane de dolari, pentru venituri de peste 150 de milioane, a anuntat miercuri Casa Alba, ca raspuns la o cerere a retelei de televiziune MSNBC citat de Agerpres.

Administratia prezidentiala a SUA a comunicat datele respective dupa ce MSNBC, preluata de Reuters, anuntase ca a obtinut doua pagini din declaratia de impunere a lui Trump de acum 12 ani.

Prezentatoarea Rachel Maddow de la televiziunea citata a precizat ca a primit documentele de la ziaristul David Cay Johnson, iar acesta a sustinut ca le-a primit prin posta.

Practic, cifrele arata ca Trump a platit un impozit de 25%. Casa Alba a precizat ca, in calitate de sef al organizatiei care ii poarta numele, Trump avea obligatia "de a nu plati impozite mai mari decat cere legea". Pentru a minimiza suma datorata ca impozite federale, el a declarat pierderi de 100 de milioane de dolari, tinand cont de "deprecierea pe scara larga a constructiilor".

In campania electorala de anul trecut, Donald Trump a incalcat traditia politica din SUA, potrivit careia candidatii la presedintie isi fac publice declaratiile de impunere. Chiar si dupa ce a ajuns presedinte, Trump a continuat sa pastreze secrete impozitele platite, motivand ca situatia sa financiara face obiectul unui audit inca neterminat din partea IRS (Internal Revenue Service), autoritatea fiscala a Statelor Unite.