Trump scoate schimbarile climatice din planurile de protectie a mediului

de Rares Musatoiu     HotNews.ro
Marţi, 14 martie 2017, 23:52 Actualitate | Internaţional


Donald Trump
Foto: Twitter @POTUS
Presedintele Donald Trump este hotarat sa semneze un ordin care va reduce drastic rolul pe care il are schimbarea climei in procesul decizional al administratiei Statelor Unite, conform Reuters care citeaza o sursa Bloomberg.

Ordinul care ar putea sa fie semnat saptamana aceasta urmareste sa reinverseze abordarea fostului presedinte democrat, Barack Obama, in legatura cu schimbarile climatice.

Directiva va determina Agentia SUA pentru Protectia Mediului sa anuleze "Planul Energiei Curate". Acest plan este pilonul central al initiativei lui Obama de a lupta impotriva schimbarilor climatice, solicitand statelor sa reduca nivelul emisiilor de dioxid de carbon. Proiectul nu a fost niciodata implementat din cauza unor provocari legislative sustinute de numeroase state republicane.

Trump a semnalat de mult timp intentia de a anula proiectele lui Obama legate de schimbarile climatice, dar a promis ca aceasta revizie generala nu va pericilita calitatea apei si a aerului din Statele Unite.


Citeste mai multe despre   
2173 vizualizari

 • +3 (13 voturi)    
  Biiiiine (Miercuri, 15 martie 2017, 0:24)

  mitg [utilizator]

  Reveniti la carbunele ineficient si toxic ...
  • -2 (2 voturi)    
   E OK (Miercuri, 15 martie 2017, 13:25)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   Voi vă îndreptaț spre încălzirea vreascurile ecologice, așa că per ansamblu totul e îm regulă,
 • 0 (8 voturi)    
  Trump distruge lumea? (Miercuri, 15 martie 2017, 1:21)

  emil bobu [utilizator]

  Am trait s-o vad si pe asta.
 • -3 (15 voturi)    
  Noroc cu mătușa Europa... (Miercuri, 15 martie 2017, 4:33)

  Amerlocu [utilizator]

  Noroc că rămâne Europa verde. Mâine, poimâine își amintesc și bruxelejii cum tăia Ciuruitu' curentul elecric, căldura, gazle și apa în România epocii de aur ca să economisească energia. Și după aia iau exemplu de la el. Ehei, ăsta era primul ecologist adevărat al Europei...

  Până una alta gazul metan în SUA e de vreo 4 ori mai ieftin ca-n România. Curentul electric de aproape 5 ori mai ieftin. benzina era ieri la pompa $1.78/gallon. Dacă am socotit corect asta înseamnă 1.88 lei/liru. Cât e în România?! După ce Trump va tăia toate penalitățile idioate ale lui Obama ce umflau prețul combistibililor, totul se va reduce cu mai mult de 25% din ce e acum. La voi ar trebui sa mai crească pentur că mde, aveți conștiință ecologică și asta cu cheltuială se ține...

  Cât despre încălzirea globală, când eram eu copil și se răcea vremea CO2-ul urma să producă o nouă eră glaciară. După ce au văzut că vremea se încălzește CO2-u s-a dat peste cap s producea efectul de seră. Când s-o răci din nou vremea au djea toată gargara cu epoca glaciară 2.0 în sertar, numai bună de scos la interval.
  • +4 (8 voturi)    
   CO2 = efect de sera (Miercuri, 15 martie 2017, 9:59)

   Unforgiven [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

   Dioxidul de carbon este un gaz cu efect de sera, nicidecum un gaz care ar putea vreodata sa produca o racire globala. Daca nici macar atata lucru nu stii, de ce mai comentezi?
   • -7 (11 voturi)    
    Doar de prin 1984 (Miercuri, 15 martie 2017, 12:01)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Unforgiven

    Că până atunci era exact invers. Înainte de 1983-1984 CO2-ul din atmosferă reflecta înapoi energia solară si provoca răcirea catastrofală a planetei. Se prevestea că până prin 2010-2020 Parisul va fi acoperit de ghețari cu grosimea de vreo 1 km :)

    „Savanții” de azi zbiară cu ochii injectați de turbare: „Îndrăznești să nu crezi în încălzirea globală antropogeă provocată de efecutul de seră al CO2?!” de parcă încălzirea asta globală ar fi Sfânta Evanghelie:) Exact aceleași creaturi zbierau pe atunci cu același fanatism „Îndrăznești să nu crezi în noua eră glaciară atropogenă?!”

    Încălzirea globală a fost inventată de experții guvernul lui Margaret Thatcher pe timpul marii greve a minerilor englezi din 1984-1985. Iarna respectivă a fost una îngrozitoare în toată Europa, afară de Anglia. Ecologiștii de pe continent spuneau cu vocile pline de speranță: „V-am spus noi! Iarna asta nu se va mai termina niciodată. Vin ghețarii din Artcica până la Pirinei””

    Pe de altă parte „experții” guvernului englez susțineau că clima va intra într-un ciclu rapid de încălzire și că pot să stea minerii englezi în grevă încă un secol, nu doar un an, că oricum nu mai e nevoie de așa de mult cărbune. Că de fapt CO2-ul nu provoacă respingerea energiei solare ci o înmagazinează în atmosferă. Și uite așa s-a născut efectul de seră...

    Cine îndrăznea să susțină că nu vin ghețarii ci că se încălzește clima era automat catalogat ca vândut guvernului imperialist britanic :) Totuși treaba a basculat rapid din cauză că clima Europei chiar se încălzea. De prin 1990 nu-și mai amintea nimeni de ghețari și încălzirea globală devenise noua religie ecologistă.

    Asta ca să întelegi și tu cum devine chestia cu încălzire globală. CO2-ul reține căldura și provoacă încălzirea globală sau o respinge și provoacă o noua glaciațiune după cum dictează interesele șarlatanilor care fac bani buni din prostia omenească...
    • +5 (9 voturi)    
     Cred că ești dus rău cu pluta! (Miercuri, 15 martie 2017, 13:04)

     Spiky [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     Nu vorbim de teorii, ci de fapte. Sunt din Dobrogea și aici zăpada, care în copilăria și tinerețea mea ținea toată iarna, acum începe pe 25 dec. dacă suntem norocoși și se termină rapid pe la sfârșitul lui ianuarie. Anul trecut în februare NU A NINS DELOC și chiar au fost temperaturi de 20 grade Celsius. Prin 2005 în vară aveam cele mai mari temperaturi din zonă - 49 gr. Celsius, noi și Sudanul - nici Arabia Saudită nu ne întrecea... Fiecare an este cel mai cald din ultimii 150 de ani de când se fac măsurători meteo...
     • -2 (4 voturi)    
      Sau tu ești cu pluta... (Miercuri, 15 martie 2017, 13:34)

      Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Spiky

      În Midwest la paralela 45 (aceeași cu Ploieștiul) am avu între 2013 și 2016 trei ierni la rând cu zăpezi de peste un metru. Pe driveway-ul de la ieșirea din garaj am măsurat 1.8 metri de zăpadă.. Nu cred căera zi să nu fie nevoie să scot snowblower-ul Ninsorile au început de ziua curcanului (noiembrie) și ultima a fost spre sfârșit de Martie,

      Anul ăsta a fost mai puțină zăpadă și nu chiar așa de rece. Tocmai m-am uitat pe termometru și acum am -11C. Ultima ninsoare a fost Luni seara. Acum
      câțiva ani pe la sfârșit de Martie înfloreau copacii

      Nici anul ăsta n-o să pot descjide piscina din backyard înainte de Iunie. Când am construit-o în 2010 am început să o foloism la început de Mai...

      Ce cocluzie să trag de aici?1 Că vine era glacialră?! :)
      • +1 (1 vot)    
       Dacă stai cu trenul de aterizare... (Sâmbătă, 18 martie 2017, 14:21)

       Spiky [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

       pe ghețărie, nu înseamnă că afară temperatura nu este peste 40 de grade Celsius. Odată cu sateliții estimarea temperaturii globale se face cu acuratețe.
       Faptul că în unele zone este mai frig este explicat prin aceea că fie curenți de aer rece sunt deviați către regiunea respectivă, ori că au fost deviați acei curenți de aer cald care creau climat favorabil.Eu ți-am menționat schimbarea de climă din zonă, schimbare petrecută în decursul a 40 de ani. Tu mi-ai dat niște date meteorologice fără să explici ce și cum.
    • +2 (4 voturi)    
     Ghetari peste Paris ? (Miercuri, 15 martie 2017, 14:32)

     starlink [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     Cine prevestea ca Parisul va fi acoperit de ghetari cu grosimea de 1 km ? Cred ca inventezi. Oamenii de stiinta nu sunt fanatici, mai degraba cei care se opun stiintei sunt fanatici, gen Olivia Steer sau Trump care neaga aceste constatari.
    • +1 (1 vot)    
     Bati campii (Joi, 16 martie 2017, 9:52)

     Unforgiven [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     Niciodata, nimeni, din comunitatea stiintifica nu ar fi putut sa sustina ca dioxidul de carbon ar putea produce vreo racire globala. Acest lucru l-ai citit poate pe site-uri obscure de manipulare in masa si minciuna, daca intr-adevar ai citit undeva sau doar ai inventat.
     Terraformarea planetei Marte ia in considerare cresterea concentratiei CO2 din atmosfera pentru incalzirea climei.
     Planeta Venus este cea mai calda din sistemul solar din cauza concentratiei foarte mari de CO2 din atmosfera, cu toate ca este mai departe de Soare fata de Mercur si primeste aproximativ cu 350% mai putina energie decat Mercur.
     "Se prevestea că până prin 2010-2020 Parisul va fi acoperit de ghețari cu grosimea de vreo 1 km :)"
     Ai idee de ineptia pe care ai spus-o?? Luand in considerare numai cantitatea de precipitatii care cad acum in acea zona de aproximativ 1000 l/mp anual, pentru ca sa se formeze un ghetar cu grosimea de 1 km ar fi nevoie de mai mult de 1000 de ani! 1000 l/mp = 1000 mm, adica 1m de apa.
  • +5 (9 voturi)    
   Ignoranta e mare (Miercuri, 15 martie 2017, 11:50)

   pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

   Amesteci chestiuni fara legatura, invoci argumente puerile, negi constatari cu caracter stiiintific, totul cu o morga de mare cunoscator. Aceasi ignoranta autosuficienta ca si la Trump.

   Ceausescu taia curentul pentru ca exporta energia, nu pentru ca era "primul ecologist adevarat al Europei".

   Combustibilii sunt ieftini in SUA pentru ca exista rezerve considerabile si datorita revolutiei gazelor de sist. Romania nu are rezervele de gas si titei ale SUA, de aceea importa resurse energetice la pret mai mare, care se reflecta in pretul final.

   Nu stiu unde ai platit tu 1.78$/galon benzina, cand pretul mediu in SUA este de 2.323$/galon ( https://www.eia.gov/petroleum/gasdiesel/ ).

   Spui ca dupa eliminarea “penalitatilor idioate ale lui Obama” pretul combustibilor va scadea cu mai mult de 25% ! Sincer nu stiu cum ai ajuns tu la astfel de calcule fantasmagorice. Hai sa luam pretul benzinei de exemplu. Este format din 51% costul petrolului brut, 16% rafinarea, 14% distributia si marketing-ul si 20% taxe. Or, pentru reducerea cu mai mult de 25% a pretului benzinei, asta ar insemna pur si simplu eliminarea tuturor taxelor ! Ba inca n-ar fi suficent, ar mai trebui taiat de undeva inca cel putin 5% ! Benzina cu taxe zero ?! Unde ai mai vazut tu asa ceva ?! Astea sunt utopii !

   “Cât despre încălzirea globală, când eram eu copil și se răcea vremea CO2-ul urma să producă o nouă eră glaciară...”
   Stiinta nu o face Gigel de pe Hotnews din ce-si aminteste el din copilarie. Acele studii erau doar o mica parte din totalul studiilor publicate, in aceeasi perioada fiind publicate de 6 ori mai multe studii care aratau cu date, masuratori, experimente ca temperatura creste. Cauzele antropogene ale incalzirii globale reprezinta un fapt stabilit stiintific.

   13 Misconceptions About Global Warming
   https://www.youtube.com/watch?v=OWXoRSIxyIU

   Climate Science: What You Need To Know
   https://www.youtube.com/watch?v=ffjIyms1BX4
   • -2 (4 voturi)    
    Nu te pot contrazice. Tu ești un exemplu viu :) (Miercuri, 15 martie 2017, 13:23)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

    Chiar și acum 10 ani când SUA importa un procent mai mare de combutibili ca și România energia tot era mai ieftină ca și în România, Ca să nu mai vorbesc de vestul Europei. De ce oare?!

    Am plătit $ 1.78 la pompă tot așa cum prin ianuarie am plătit la Shell-ul de lângă aeroportul din LA plinul la mașnia închiriată înainte de returare la peste $3.50 gallon-ul, Sau cum cine merge la Chicago dinspre Bloomington-Normal observă că în Chicago benzina e cu măcar $0.3-$0.4 mai scumpă ca-n orășelele învecinate din același stat (Illinois) precum Aurora sau Naperville. Că mde progesimea cu cheltuială se ține. Media se face din prețuri mari și prețuri mici, dacă nu știai.

    La fiecare pompă de benzină din statul meu (și am văzut aceeași chestie și prin Dakote, Indiana și Wisconsin) apare cuantumul taxelor din prețul benzinei. La $1.78/gallon era de 41%... Eu zic că o reducere de 25% e rezonabilă. Oricum n-aș avea nimic împotriva benzinei cu taxe 0. La urma urmei banii din taxele pe beniznă se risipesc oricum asemeni majorității taxlor pe pomeni sociale.

    IAr dacă tot îți faci educația științifică de pe Youtube, ia de aici povstea încălzirii globalepe înțelesul tuturor, chiar li al tău:

    https://www.youtube.com/watch?v=52Mx0_8YEtg
    • 0 (2 voturi)    
     Crezi intr-o farsa. Uite dovezile (Miercuri, 15 martie 2017, 19:36)

     pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     Media pretului la benzina in SUA este de aprox. 2.35$/galon. Ponderea taxelor din pretul benzinei este in medie 20%, incluzand si taxa federala, este irelevant ca in unele state taxa este mai mica sau mai mare, conteaza media. Nu este posibil deci sa se reduca pretul benzinei cu 25% in medie nici macar daca se elimina total taxele, ceea ce este oricum imposibil.

     Pretul benzinei este mai mic in SUA si pentru ca taxele sunt extrem de mici
     http://www.citylab.com/commute/2015/01/the-real-reason-us-gas-is-so-cheap-is-americans-dont-pay-the-true-cost-of-driving/384200/

     Filmul indicat de tine promoveaza pseudo-stiinta, este plin de erori care au fost demascate. OFCOM care este CNA-ul din UK a avut o reactie oficiala:
     http://www.ofcomswindlecomplaint.net/Falsificn_Manipuln/Graphs.htm

     Demontarea “argumentelor” din film, punct cu punct, pe scurt:
     https://www.youtube.com/watch?v=boj9ccV9htk
     https://www.youtube.com/watch?v=WPA-8A4zf2c
     https://www.youtube.com/watch?v=hWJeqgG3Tl8

     Varianta lunga:
     https://www.youtube.com/watch?v=GeQfD2DNnUQ&list=PL2F125DD171009D51

     Vezi si aici:
     http://durangobill.com/Swindle_Swindle.html
     http://rationalwiki.org/wiki/The_Great_Global_Warming_Swindle
     http://www.realclimate.org/wiki/index.php?title=The_Great_Global_Warming_Swindle

     Mitul consensului stiintific din anii "70 care prevedea racirea climei:
     https://www.youtube.com/watch?v=PtlsdTeVfkY
     http://www.realclimate.org/index.php/archives/2005/01/the-global-cooling-myth/


     O istorie a celor care neaga cauzele antropogene ale incalzirii globale si cine ii finanteaza:
     http://www.historycommons.org/timeline.jsp?timeline=global_warming_tmln
     https://www.youtube.com/watch?v=Ohj-GCTQW-Y

     Alte resurese care demonstreaza erorile celor cae continua sa nege realitatile stiintifice:
     http://www.realclimate.org/index.php/archives/2004/12/index/

     Cum creeaza stiri false cei care neaga incalzirea globala:
     https://www.youtube.com/watch?v=khikoh3sJg8


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version