Aproximativ 14 milioane de americani vor pierde asigurarea medicala in 2018, in baza noului plan republican de asistenta medicala, arata analiza Biroului pentru Buget Congresional (CBO), un grup de analisti si economisti, relateaza BBc News.

Potrivit CBO, un organism independent politic, numarul persoanelor neasigurate va creste cu 24 de milioane pana in 2026, ajungand la 52 de milioane, citeaza News.ro.

Planul de inlocuire a legii Obamacare privind asigurarile medicale, sustinut de presedintele Donald Trump, a fost criticat atat de democrati, cat si de unii republicani, care vor folosi, probabil, estimarile CBO in dezbaterea ce va urma in Congres in acest dosar.

Republicanii sustin ca proiectul propus de ei, American Health Care Act, va reduce costurile si ca statisticile publicate sunt inselatoare, pentru ca nu iau in calcul sumele pe care pacientii trebuiau sa le achite din buzunar in baza legii promovate de Obama. Democratii au avertizat, insa, ca inlocuirea Obamacare va fi un dezastru pentru populatie.