Militantii asa-numitului Stat Islamic ramasi la Mosul vor muri in orasul irakian, a declarat comandantul american care cordoneaza ofensiva in Irak, citat de BBCNews. Brett McGurk, un oficial american in coalitia contra ISIS, a emis avertizarea dupa ce fortele irakiene au taiat si ultima cale de acces rutier spre oras, luptatorii ISIS ramanand prinsi in interior.

Jihadistii preluasera controlul la Mosul, al doilea mare oras din Irak, inca din 2014. Dar, fortele irakiene au reusit sa elibereze zone mari intr-o ofensiva de cateva luni.

Acum ei controleaza toate partea de est a Mosulului, iar cele mai recente actiuni ale coalitiei impotriva ISIS sprijinita de SUA i-a fortat pe teroristi sa plece din locatii cheie aflate in vest, inclusiv principalul sediu guvernamental local si renumiutl muzeu din Mosul.

Brett McGurk a explicat ca: "Orice luptator ramas in Mosul va muri acolo, pentru ca ei sunt captivi. Suntem foarte hotarati sa nu-i doar sa-i infrangem in Mosul, dar sa ne asiguram ca acesti tipi nu pot scapa".