Cel putin 46 de persoane si-au pierdut viata, iar cateva zeci au fost ranite de alunecarea unui munte de gunoi in cea mai mare groapa de acest fel din Etiopia, la periferia capitalei Addis Abeba, au anuntat duminica autoritatile, citate de AFP, scrie Agerpres.

"Bilantul se ridica la 46 de morti", a declarat o purtatoare de cuvant a municipalitatii Addis Abeba, Dagmawit Moges, reamintind ca precedentul bilant al tragediei petrecute sambata seara a fost de 30 de morti. Ea a precizat ca majoritatea victimelor erau persoane fara adapost care sapau in muntele de resturi de la groapa de gunoi menajer Koshe in cautarea unor obiecte putand avea valoare.

"Ne asteptam ca numarul victimelor sa creasca", a adaugat ea, explicand ca alunecarea a lovit o zona "relativ mare".

Potrivit unui corespondent al agentiei France Presse aflat la fata locului, principalul munte de gunoi de la Koshe este in prezent "desfigurat", adaugand ca o portiune intinsa a acestuia s-a desprins pe neasteptate si s-a prabusit.

Koshe, care inseamna "murdarie" in argou, este de peste 40 de ani principalul loc de descarcare a gunoaielor din Addis Abeba, capitala cu patru milioane de locuitori si o crestere demografica galopanta.