Procurorul federal al districtului sud din New York, Preet Bharara, a declarat sambata ca a fost concediat, la o zi dupa ce Departamentul de Justitie i-a cerut atat lui cat si altor 45 de procurori federali care au lucrat in timpul mandatului presedintelui dmeocrat Barack Obama sa isi depuna demisiile, informeaza Reuters.

"Nu mi-am dat demisia. Cu cateva momente in urma am fost concediat", a scris Bharara pe Twitter. Procurorul a adaugat ca activitatea de procuror federal in Manhattan "va fi intotdeauna cea mai mare onoare din viata mea profesionala".

Departamentul de Justitie a refuzat sa comenteze.

Bharara, a carui jurisdictie ca procurorul federal cuprinde districtul sudic al New York, inclusiv Manhattan, s-a ocupat de o serie de cazuri de coruptie la nivel inalt precum si infractiuni financiare majore.

Precum toti cei 93 de procurori federali, Bharara este numit politic, iar in general numirile politice sunt inlocuite o data cu un nou presedinte.

Bharara le-a spus reporterilor in noiembrie ca Trump i-a cerut sa isi continue mandatul, iar o sursa familiarizata cu cazul a declarat pentru Reuters ca a fost suprins de solicitarea Departamentul de Justitie de a demision