Cel putin 46 de persoane, in mare parte pelerini siiti irakieni, au murit sambata in urma unui dublu atac produs in orasul vechi din Damasc, informeaza AFP. Este unul dintre cel mai sangeroase atacuri care s-au produs in capitala siriana in sase ani de razboi.

Dublu atac cu bomba la DamascFoto: Captura Star TV

Damascul, bastion al regimului presedintelui Bashar al Assad, a fost tinta mai multor atacuri dupa inceputul razboiului in 2011, chiar daca a fost protejata de luptele crancene care au distrus alte orase si localitati ale tarii.

"Au fost cel putin un atacator sinucigas care s-a detonat" in orasul vechi, situat in sud-estul Damascului, a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH).

El a facut un bilant initial de 46 de morti, printre care numerosi pelerini siiti irakieni, si "mai multe zeci de raniti, dintre care unii grav". Atacul s-a produs intr-o parcare de autocare, in apropiere de cimitirul Bab al-Saghir, din cartierul Chaghour.

Ministrul irakian de Externe a vorbit despre circa 40 de irakieni morti si peste 100 de raniti.

Potrivit ministrului sirian de Interne, Mohammad al-Chaar, atacul a vizat "pelerini de diferite nationalitati arabe. Telul era doar sa omoare".

Televiziunea de stat siriana a raportat 40 de morti si 120 de raniti, vorbind despre explozia a "doua bombe puse de teroristi", termen care face referire la dusmanii regimului - rebelii si jihadistii.

In imaginile transmise de televiziunea siriana de stat se pot vedea pete de sanga pe strazi, incaltaminte si bucati de material dar si mai multe autocare avariate.