Cel puțin 22 de persoane, majoritatea civili, și-au pierdut viața vineri într-un bombardament al coaliției arabe asupra unei piețe populare din orașul yemenit Khokha, situat pe coasta Mării Roșii, au precizat pentru EFE surse medicale, potrivit Agerpres.

Șase dintre cei uciși erau luptători șiiți houthi iar celelalte victime, comercianți și clienți, conform surselor.

Atacul a vizat o piață populară de la intrarea în orașul controlat de rebelii houthi, după cum a informat canalul de televiziune Al Masira, care a arătat imagini cu cadavre carbonizate.

Avioanele coaliției arabe au efectuat două raiduri asupra unui important centru de comandă al luptătorilor houthi din acest oraș, conform agenției Saba, deținută de rebeli.

Khokha, una dintre localitățile turistice cele mai cunoscute de pe coasta yemenită, se găsește la circa 160 de kilometri de portul Al Hudaydah în sudul extrem al provinciei cu același nume.

Forțele președintelui recunoscut internațional, Abdo Rabu Mansur Hadi, mizează pe sprijinul coaliției arabe în lupta cu rebelii houthi, care îl susțin pe fostul președinte, Ali Abdalá Saleh.

Pe 23 ianuarie, trupele lui Hadi au recucerit portul și orașul Mocha, situate la circa 20 de km sud de Khokha, unde s-au retras houthi și alte miliții aliate lui Saleh după ce au fost înfrânte în mai multe lupte grele.