Mai multe persoane au fost ranite in urma unui atac cu toporul ce a avut loc, in jurul orei locale 21.00 (22.00, ora Romaniei) in gara din Dusseldorf, anunta presa internationala citand politia locala, AFP precizand ca sunt cel putin cinci raniti.

HotNews.roFoto: Hotnews

*****

UPDATE: Politia germana a anuntat pe Twitter ca autorul atacului din gara de la Dusseldorf este un barbat de 36 de ani, originar din fosta Iugoslavie, cu probleme psihice. De asemenea, autoritatile au revizuit bilantul atacului la sapte raniti, dintre care trei in stare grava.

Autorul atacului ar locui in orasul Wuppertal, din landul Renania de Nord-Westfalia.

UPDATE: Politia germana informeaza ca au arestat un singur individ, care a atacat cinci persoane, joi seara, in gara din Dusseldorf, scrie Reuters.

Un purtator de cuvant al politiei a precizat ca presupusul atacator se afla in custodia politiei. Una dintre persoanele atacate a fost grav ranita. Purtatorul de cuvant a afirmat ca politia investigheaza daca sunt mai multi atacatori implicati, dar ca nu exista indicii in acest sens.

"Nu folosim cuvintele "macel" sau "teroare", a spus purtatorul de cuvant. El a adaugat ca nu exista o amenintare serioasa privind alte atacuri. Gara a ramas inchisa, a mai precizat el.

*****

Mai multi atacatori inarmati cu topoare au ranit cel putin cinci persoane, joi seara, in gara din orasul Dusseldorf, din vestul Germaniei, a informat politia locala, citata de AFP. Doi suspecti au fost arestati, potrivit politiei, care nu exclude ca alti suspecti sa fie in libertate.

Potrivit The Telegraph, doua persoane au fost arestate, iar martorii vorbesc despre un "nebun".

Purtatorul de cuvant al politiei, Rainer Kerstiens, a declarat pentru agentia The Associated Press ca se crede ca sunt mai multi presupusi atacatori care ar fi fugit de la locul faptei.

Imagini din interiorul garii centrale din Dusseldorf arata persoane ranite intinse pe podea primind ingrijiri.

Gara a fost evacuata si incercuita de ofiteri inarmati ai fortelor antitero, iar trenurile nu mai opresc in statie.

Un calator a relatat pentru Bild: "Stateam pe peron, asteptand trenul. A venit trenul, iar apoi deodata cineva a sarit cu un topor si a lovit oamenii. Era sange peste tot".

Un utilizator de Twitter, Bruno Macedo, a postat urmatorul mesaj: "Breaking: Un individ cu un topor urmarit de politie in Dusseldorf. Gara este inchisa. Sunt in tren, lucurile arata rau #politie #teroare".

El a adaugat: "Stati departe de gara din #Dusseldorf, un nebun cu un #topor e in libertate".

Acest atac din Dusseldorf are loc la mai putin de trei luni de la atacul cu camion comis la un targ de Craciun din Berlin, care s-a soldat cu 12 morti.

Germania se afla sub un nivel inalt de alerta terorista dupa mai multe atacuri recente.