WikiLeaks a difuzat marti ceea ce ar reprezenta intreaga capacitate de piratare a Agentiei Centrale americane de Informatii (CIA), intr-o colectie de peste 8.000 de pagini despre care site-ul sustine ca este "cea mai mare scurgere de documente confidentiale privind CIA publicata vreodata", relateaza Fox News.

WikiLeaks dezvaluie documente CIAFoto: Wikileaks

Cele 8.761 de documente si fisiere - publicate sub numele "Seiful 7 Partea 1" si intitulate "Anul Zero" - au fost obtinute dintr-o "retea izolata, de inalta securitate", de la Centrul pentru Securitate Cibernetica al CIA din Langley (statul Virginia), afirma WikiLeaks intr-uncomunicat.

Documentele au "circulat printre fosti hackeri si contractori ai guvernului american", iar unul dintre acestia a dat "recent" arhiva celor de la WikiLeaks.

"Nu comentam in legatura cu autenticitatea si continutul presupuselor documente secrete", a declarat pentru Fox News un purtator de cuvant al CIA.

Dupa ce la inceputul lunii februarie a postat pe Twitter, timp de mai multe zile, o serie de mesaje criptice, Wikileaks a pus la dispozitie, marti, un fisier privind misteriosul Seif 7 (Vault 7). Fisierul, o arhiva, nu a putut fi citit insa pana la 16.00 (ora Romaniei), cand a fost facuta publica si parola.

Incepand cu 4 februarie, in fiecare zi,Wikileaks a transmis o serie de intrebari cripticepe Twitter, vorbind despre un misterios "Vault 7" (Seiful 7). Intrebarile sunt puse sub forma "Cine, Ce, Cand, Unde, De ce si Cum" (nu in aceasta ordine), si vin cu cate o imagine-indiciu.

Tweet-ul de marti pare ca prezinta mesajul "VAULT 7 - YEAR ZERO" pe un fond negru, care s-a dovedit insa a fi o imagine intunecata.