Un fost detinut de la Guantanamo Bay a fost ucis intr-o lovitura aeriana a SUA din Yemen saptamana trecuta, lovitura parte a accelerarii campaniei impotriva al-Qaida in Peninsula Arabica, a anuntat Pentagonul, citat deGuardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Confirmam moartea unui fost detinut la Guantanamo, Yasir al-Silmi”, a declarat luni capitanul de marina Jeff Davis.

Silmi a fost incarcerat la cunoscuta inchisoare americana din Cuba intre 2002 si 2009.

Pentagonul nu a dat decocamdata informatii detaliate despre cazul lui Silmi, datr Davis a spus ca nu era considerat o tinta “de mare importanta”.

Republicanii au blocat in mod repetat eforturile administratiei Obama de a inchide Guantanamo si au spus ca faptul ca fosti detinuti se intorc sa lupte arata ca ar trebui sa ramana incarcerati.

Silmi a murit pe 2 martie in aceeasi lovitura care l-a ucis pe Usayd al-Adnani, “un expert in in explozibili care a fost emirul organizatiei in guvernoratul Abyan”, a adaugat Davis.

SUA au desfasurat peste 40 de lovituri impotriva organziatiei al-Qaida in Yemen in ultimele cinci zile, de cand a inceput inmultirea operatiunilor de acest tip.

Cei doi ani de razboi civil din Yemen au permis aripii al-Qaida din Peninsula Arabica, pe care SUA o considera cea mai periculoasa din cadrul gruparii, sa isi consolideze controlul asupra unor teritorii din sudul si estul Yemenului.