Coreea de Nord a anuntat ca este interzice oricarui cetatean al Malaeziei aflat pe teritoriul sau sa paraseasca tara, ca urmare a unei dispute diplomatice legate de investigarea uciderii lui Kim Jong-nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un, pe aeroportul din Kuala Lumpur, scrie BBCNews pe pagina sa de internet.

Agentia de stiri de stat KCNA a declarat ca interdictia va ramane in vigoare "pana cand incidentul care a avut loc in Malaezia va fi rezolvat in mod corespunzator".

Kim Jong-nam a fost ucis in Malaezia luna trecuta. Coreea de Nord a negat acuzatiile ca ar fi pus la cale uciderea lui.

In timp ce Malaezia nu a acuzat in mod direct Coreea de Nord pentru acest act, exista o suspiciune larg raspandita ca Phenianul a fost responsabil. Mai multi nord-coreeni sunt cautati de politie in legatura cu uciderea lui Kim Jong-nam. Doua femei - una indoneziana si una vietnameza - au fost acuzate de crima.

Atat Malaezia si Coreea de Nord si-au expulzat ambasadorii reciproc.

Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong Un, a fost ucis cu o substanta toxica foarte puternica - agent neurotoxic VX - utilizata ca arma chimica, pe 13 februarie, pe aeroportul din Kuala Lumpur, capitala Malaeziei.

Kim Jong Nam, care nu era apropiat de Kim Jong Un si nu mai locuia in Coreea de Nord de cativa ani, a fost otravit pe aeroport. El a fost transportat la spital, dar nu a mai putut fi salvat.