Donald Trump doreste ca scurgerile de documente clasificate sa fie anchetate de Congres, dupa ce in cursul weekendului a reclamat o posibila investigare a punerii sale sub ascultare la ordinul fostului presedinte Barack Obama, a anuntat luni Casa Alba, potrivit AFP, citata deAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Purtatorul de cuvant al executivului american, Sean Spicer, a facut cunoscut ca a discutat cu presedintele american despre afacerea punerii sub ascultare, care a provocat scepticism in legatura cu realitatea faptelor, si a mentionat ca Donald Trump doreste extinderea unei anchete parlamentare separate privind presupusa implicare a Rusiei in prezidentialele din Statele Unite.

Presedintele republican al Comisiei pentru serviciile de informatii a Camerei Reprezentantilor, Devin Nunes, a afirmat inca de saptamana trecuta ca problema acestor scurgeri de informatii clasificate face parte din prerogativele anchetei asupra interferentei Rusiei.

Sambata, Donald Trump a luat prin surprindere opinia publica afirmand, fara sa prezinte dovezi, ca predecesorul sau ar fi ordonat, cu putin inainte de alegerile prezidentiale din noiembrie, sa ii fie interceptate comunicatiile telefonice la Trump Tower, unde isi are domiciliul si birourile la New York.

Aceste afirmatii au fost respinse categoric de Barack Obama, prin intermediul purtatorului sau de cuvant. La randul sau, fostul director al informatiilor nationale la acea data, James Clapper, a mentionat ca "nicio activitate de interceptare telefonica" vizandu-l pe Donald Trump nu a fost pusa in practica de cele 17 agentii de sub autoritatea sa.