Miscarea civica Momentum, un grup care a determinat autoritatile maghiare sa renunte la intentia de a organiza Jocurile Olimpice din 2024, se va transforma in partid politic si va participa la alegerile generale din 2018, anunta DailyNewsHungary, care citeaza agentia de presa MTI.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conducerea miscarii civile a votat duminica si a decis transformarea in partid, iar liderul miscarii - András Fekete-Győr - a fost ales presedintele partidului pentru un an. Partidul va pastra numele miscarii civile, Momentum.

Momentum, o miscare initiata in 2015, a strans 266.000 de semnaturi prin care cerea organizarea unui referendum popular in Budapesta prin care cetatenii sa decida daca metropola maghiara va organiza JO 2024. Pusi in fata valului de nemultumire populara declansat de cheltuielile uriase presupuse de organizarea unei olimpiade, oficialii maghiari, in frunte cu Orban, au anuntat ca renunta la candidatura. Gazduirea JO 2024 ar fi fost o lovitura politica plina de simbolism pentru premierul autoritar si nationalist al Ungariei.