Marea Britanie este "o natiune care isi onoreaza obligatiile", a afirmat duminica ministrul britanic de finante, Philip Hammond, raspunzand unei intrebari pe tema facturii pe care Londra ar urma sa o plateasca in urma iesirii din Uniunea Europeana, potrivit AFP.

''Suntem o natiune care isi onoreaza obligatiile, iar daca avem o factura de platit, evident ca ne vom ocupa de acest lucru asa cum trebuie'', a declarat oficialul britanic la BBC.

O comisie din Parlamentul britanic a ajuns sambata la concluzia ca Londra ar putea sa paraseasca UE legal, fara sa isi plateasca factura, in cazul in care nu se va ajunge la nici un acord comercial cu Bruxelles-ul la incheierea negocierilor pe tema Brexit.

Bruxellesul ar putea cere insa Marii Britanii pana la 60 miliarde de euro, suma ce corespunde cu angajamentele luate de Londra in termeni de contributie la bugetul UE, sustin surse europene.

Premierul britanic Theresa May a anuntat ca va declansa formal procedura de separare a tarii sale de Uniunea Europena pana la data de 31 martie.