Presedintele american Donald Trump ar urma sa semneze luni o noua versiune a decretului sau cu privire la imigratie, suspendat de justitie dupa ce a provocat o enorma controversa si haos pe aeroporturi, potrivit presei americane, scrie News.ro.

Trump semnand interdictia de intrare in SUA a cetatenilor din 7 tariFoto: Captura euronews

Presedintele va semna noul decret la Departamentul pentru Securitate Interna, potrivit Politico, care citeaza oficiali de rang inalt din cadrul Guvernului.

Era imposibil sa se afle ce schimbari a prevazut Trump sa introduca prin noul text, potrivit acestei publicatii specializate in informatii politice.

Decretul din 27 ianuarie interzicea intrarea in Statele Unite a cetatenilor din sapte tari cu populatie majoritar musulmana pe o perioada de 90 de zile, a tuturor refugiatilor timp de 120 de zile si a refugiatilor sirieni in mod permanent.

Decretul - care a provocat indignare in intreaga lume si un val de proteste in Statele Unite - a antrenat haos pe aeroporturi.

Trump a suferit doua infrangeri judiciare in privinta decretului sau de la 27 ianuarie. Pe 3 februarie, un judecator din Seattle (nord-vest) a blocat aplicarea documentului, iar pe 9 februarie Curtea de Apel din San Francisco (vest) a mentinut suspendarea.