O perchezitie a avut loc vineri in conacul lui Francois si al Penelopei Fillon, la Sarthe, in cadrul procedurii judiciare cu privire la presupuse angajari fictive care-l vizeaza pe candidatul dreptei, a declarat sambata o sursa apropiata dosarului, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Perchezitia conacului din Beauce "s-a incheiat ieri seara", a precizat aceasta sursa, care confirma astfel o informatie dezvaluita de ziarul Le Parisien.

Aceasta vasta proprietate se afla in comuna Solesmes, in apropiere de Sable-sur-Sarthe, fieful lui Francois Fillon.

Anchetatorii au perchezitionat deja, joi, domiciliul cuplului din arondismentul VII din Paris, in cadrul anchetei care se desfasoara sub autoritatea judecatorilor de instructie.

Societatea de consiliere 2F a lui Francois Fillon, aratata cu degetul de adversarii sai politici care denunta "conflicte de interese", are sediul social la aceeasi adresa cu apartamentul parizian al cuplului.

Aceste perchezitii au loc in contextul in care campania candidatului dreptei la presedintie, afectata de la inceputul anchetei, se afla de-acum in plina criza.

Parchetul National Financiar (PNF) a incredintat saptamana trecuta investigatiile unui numar de trei judecatori, care i-au convocat pe sotii Fillon in vederea eventualei lor inculpari.

Candidatul va fi audiat pe 15 martie de catre magistrati, insa el a exclus sa se retraga din cursa la fotoliul de la Palatul Elysee, in pofida a numeroase dezertari si presiuni din partea dreptei.

El spera o mobilizare masiva a sustinatorilor sai duminica, la Trocadero.

In cursul audierilor, judecatorii pot decide, de asemenea, sa-i plaseze pe Francois si Penelope Fillon sub statutul intermediar de martori asistati.

Sotia lui Francois Fillon a fost remunerata in trecut ca asistenta parlamentara a acestuia si a supleantului sau in Adunarea Nationala.

Doi dintre copiii cuplului au fost, de asemenea, angajati ca asistenti parlamentari ai tatalui lor pe cand acesta era senator.

Anchetatorii incearca sa stabileasca daca a fost vorba, in fiecare caz in parte, despre o angajare reala sau o angajare fictiva.