Ministrul britanic de Externe Boris Johnson se va duce la Moscova, in saptamanile urmatoare, pentru a discuta despre disensiunile dintre cele doua tari cu privire la Siria si Ucraina, a anuntat sambata Foreign Office, prima astfel de vizita din ultimii cinci ani, relateaza News.ro citand Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Londra a sustinut sanctiunile impuse Moscovei in urma anexarii peninsulei ucrainene Crimeea in 2014, iar cele doua tari s-au infruntat si cu privire la alte subiecte, inclusiv pe tema sustinerii ruse a presedintelui sirian Bashar al-Assad in razboiul civil din tara sa.

Cu toate acestea, Johnson a acceptat invitatia omologului sau rus Serghei Lavrov, iar Guvernul britanic a anuntat ca este "clar ca regatul Unit se va angaja cu Rusia acolo unde este in interesul nostru national sa o faca".

"Discutiile se vor concentra asupra relatiei dintre Regatul Unit si Rusia si problemelor internationale curente, inclusiv (asupra situatiei din) Siria si Ucraina, asupra carora continuam sa avem disensiuni semnificative", a declarat un purtator de cuvant al Foreign and Commonwealth.

"Aceasta nu este o intorcere la afaceri ca de obicei, iar ministrul de Externe va continua sa fie ferm asupra problemelor in care avem divergente", a dat el asigurari.

In afara de disensiunile cu privire la Ucraina si Siria, Marea Britanie a acuzat Rusia de comiterea unor atacuri cibernetice, iar ministrul britanic al Apararii de "folosirea dezinformarii ca arma".

Kremlinul a respins acuzatiile cu privire la atacuri cibernetice drept "lipsite de fundament".

Ultimul ministru britanic de Externe care a vizitat Moscova a fost William Hague, in 2012, a precizat Foreign Office, care a adaugat ca detaliile vizitei lui Johnson vor fi anuntate in timp util.