Serviciul britanic de informatii externe (MI6) a anuntat vineri lansarea unei campanii in cinematografe pentru a atrage in lumea spionajului noi agenti, inclusiv mai multe femei si persoane provenite din randul minoritatilor etnice, relateaza agentia EFE, citata de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anuntul are o durata de 30 de secunde si va fi difuzat incepand de luni in cinematografele din Londra si din partea centrala a Marii Britanii. Mesajul transmis telespectatorilor este ca MI6 are nevoie de mai multi oameni care au capacitatea de a intelege emotiile celorlalti si ii pot motiva pe cei aflati in jurul lor.

Imaginile arata o florareasa despre care se spune ca "nu lucreaza pentru MI6, dar ar putea sa o faca", clipul incheindu-se cu mesajul ca acest serviciu secret este in cautare de noi agenti.

Intr-o declaratie acordata agentiei Press Association, directorul MI6, Alex Younger, a deplans faptul ca multe persoane care ar avea abilitatile pentru activitatea acestui serviciu nu indraznesc sa candideze de teama ca nu ar putea face fata.

"Vreau ca toata lumea sa inteleaga ca, indiferent de unde provine fiecare, exista un loc in MI6 pentru cei care au abilitatile de care avem nevoie si impartasesc valorile noastre", a subliniat el.

"Sper ca oamenii vor vedea anuntul si isi vor da seama ca exista un loc pentru ei in echipa noastra", a insistat seful spionajului britanic. Efectivele MI6 sunt in prezent de circa 2.500 de persoane, iar obiectivul lui Alex Younger este sa ajunga la aproximativ 3.500.