Liderii democrati ai Congresului american, Chuck Schumer si Nancy Pelosi, au cerut joi demisia procurorului general, Jeff Sessions, acuzat ca a ascuns contactele pe care le-a avut anul trecut cu ambasadorul rus la Washington, scrie AFP.

"Departamentul Justitiei trebuie sa fie deasupra oricarui repros. Pentru binele tarii, ministrul Sessions trebuie sa demisioneze", a declarat Chuck Schumer, intr-o conferinta de presa.

Senatorul de New York cere de asemenea nominalizarea unui "procuror special impartial" pentru a ancheta legaturile controversate dintre administratia Trump si Rusia lui Vladimir Putin.

"Dezvaluirile de care am aflat ieri seara sunt extrem de tulburatoare si pun si mai multe intrebari legate de contactele dintre presedinte si asociatii sai cu Rusia", a adaugat Schumer.

Washington Post a scris miercuri seara ca Jeff Sessions - un consilier foarte apropiat al lui Donald - s-a intalnit in iulie si in septembrie cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak.

Numit ulterior procuror general, Jeff Sessions a declarat sub juramant, la audierea sa din ianuarie in fata Senatului, ca nu a avut "contacte cu rusii".

"Faptul ca ministrul Justitiei, seful politiei din tara noastra, a mintit sub juramant poporul american este un motiv de demisie", a acuzat si Nancy Pelosi, lidera democratilor din Camera Reprezentantilor, in aceeasi conferinta de presa.

Consilierul pentru securitate nationala al lui Donald Trump, Michael Flynn, a fost deja fortat sa demisioneze luna trecuta dupa dezvaluirea inor conversatii cu acelasi ambasador al Rusiei la Washington, a caror existenta o ascunsese.