Malaezia va anula, incepand din data de 6 martie, sistemul de intrare fara viza pe teritoriul sau pentru cetatenii nord-coreeni. Anuntul a fost facut de vice-premierul malaezian si vine la doua saptamani dupa asasinarea, pe aeroportul din Kuala Lumpur, a lui Kim Jong Nam, fratele vitreg al presedintelui nord-coreean Kim Jong Un, scrie Reuters.

Kim Jong-NamFoto: Captura LiveLeak

Ahmad Zahid Hamidi, vice-premierul malaezian, a declarat ca cetatenii nord-coreeni vor trebui sa obtina viza pentru intrarea pe teritoriul Malaeziei, "din ratiuni de securitate nationala".

Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong Un, a fost ucis cu o substanta toxica foarte puternica - agent neurotoxic VX - utilizata ca arma chimica, pe 13 februarie, pe aeroportul din Kuala Lumpur, capitala Malaeziei.

Kim Jong Nam, care nu era apropiat de Kim Jong Un si nu mai locuia in Coreea de Nord de cativa ani, a fost otravit pe aeroport. El a fost transportat la spital, dar nu a mai putut fi salvat.

Uciderea fratelui vitreg al liderului coreean Kim Jong Un ar fi fost organizata de ministerele de Externe si pentru Securitatea statului de la Phenian, potrivit unor parlamentari sud-coreeni ce au fost informati despre situatie de Serviciul de informatii al Seulului.

Doua femei au fost puse sub acuzare miercuri de justitia din Malaezia pentru asasinarea lui Kim Jong-Nam.