In Germania s-au inregistrat in ultimul an circa 3.500 de atacuri impotriva refugiatilor si a solicitantilor de azil, ceea ce inseamna, in medie, aproape 10 astfel de atacuri pe zi, potrivit datelor Ministerului de Interne, citat de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Atacurile au provocat, in total 560 de raniti, 43 dintre aceste victime fiind copii, a precizat ministerul intr-un raport scris ca raspuns la o intrebare adresata de parlament.

Guvernul "condamna ferm" violentele, se arata in text. "Persoanele care au fugit din tarile lor si cer protectia Germaniei au dreptul sa spere la un refugiu sigur".

Potrivit statisticilor politiei, citate de minister in raspunsul sau, 2.545 de atacuri au vizat, anul trecut, refugiati. Nu au fost facute publice date care sa permita o comparatie cu anii precedenti, avand in vedere ca acest tip de atacuri nu a fost contabilizat separat inainte de 2016.

In plus, 988 de facilitati de cazare pentru refugiati si solicitanti de azil au fost vizate anul trecut de atacui, inclusiv atacuri prin incendiere, precizeaza ministerul.