Secretarul Departamentului pentru Securitate Interna, John Kelly, le-a promis joi seara ministrilor mexicani ca nu va exista "nicio deportare in masa" si nu se va recurge la forta militara impotriva imigrantilor din Statele Unite, transmite News.ro citand agentia Frace Presse.

John KellyFoto: Wikipedia

"Nu va exista nicio repetare a unor deportari in masa. Nu va exista nicio forta militara in operatiunile de gestionare a imigratiei", a declarat Kelly intr-o conferinta de presa din Ciudad de Mexico.

Intalnirea dintre secretarul american si ministrii mexicani reprezinta o incercare de a reduce tensiunile diplomatice, generate de pozitia extrem de dura vizavi de comert si imigratie promovata de catre presedintele Donald Trump.

Insa, cu doar cateva ore inainte de transmiterea acestui mesaj diplomatic de catre Kelly in Ciudad de Mexico, presedintele Trump a sugerat accelerarea prin militarizare a operatiunilor de deportare, intr-un discurs de la Casa Alba.

John Kelly a semnat la inceputul saptamanii o noua serie de ordine privind arestarea si deportarea imigrantilor ilegali, dintre care multi provin din Mexic.