Cancelarul austriac Christian Kern a afirmat joi intr-un interviu pentru Bloomberg ca Marea Britanie ar trebui sa plateasca Uniunii Europene in jur de 60 de miliarde de euro pe post de "factura pentru Brexit".

HotNews.roFoto: Hotnews

Kern devine, astfel, primul lider al unui stat din Uniune care avanseaza o suma clara in discutiile despre ce va presupune iesirea din UE a Regatului Unit, transmite Politico, citat de Agerpres.

"Factura ar fi de aproximativ 60 de miliarde de euro, dupa calculele Comisiei Europene, iar aspectul va face parte din negocierile pentru Brexit", a spus cancelarul Austriei.

Suma include angajamentele financiare luate deja de Londra in cadrul proiectelor europene si a pensiilor pentru oficialii Uniunii, potrivit Bloomberg.

Cancelarul Christian Kern a recunoscut ca sunt bani pe care e posibil ca Guvernul britanic sa nu ii poata da.

"Votantilor britanici li s-a spus ca se vor economisi multi bani si cred ca oamenii vor resimti o anumita dezamagire, precum si frustrare, cand vor vedea ca se va intampla exact pe dos", a afirmat politicianul austriac.

Secretarul britanic pentru comert, Liam Fox, a caracterizat drept "absurda" ideea ca Regatul Unit trebuie sa restituie Uniunii sume mari de bani. El a afirmat ca guvernul nu va plati pentru niciun proiect european semnat dupa luna noiembrie.