Donald Trump revoca o directiva a lui Obama privind toaletele pentru elevii transgen

de Carla Dinu     HotNews.ro
Joi, 23 februarie 2017, 7:33 Actualitate | Internaţional

Administratia presedintele Donald Trump a revocat miercuri o directiva emisa de administratia Barack Obama pentru scolile publice, care le cerea acestora sa le permita elevilor transgen sa foloseasca ce toaleta doresc, relateaza Reuters, potrivit news.ro.

Liderul a subliniat ca directivele, a caror aplicare fusese oricum suspendata de un judecator federal, trebuie anulate, pentru ca statele si scolile publice ar trebui sa aiba autoritatea sa ia propriile decizii in acest domeniu, fara interferenta federala.

Departamentele Justitiei si Educatiei vor continua sa studieze aspectele legale implicate de noua directiva, semnata de Trump, ce va fi trimisa scolilor din toata tara.

Decizia noului presedinte va inflama, probabil, spiritele in cel mai recent conflict intre traditionalistii si progresistii din tara.

Cateva sute de persoane s-au strans in fata Casei Albe pentru a protesta fata de actiunile noului lider. Ei au fluturat drapele-curcubeu si au scandat: ¬Nu ura, nu teama, studentii trans sunt bine-veniti aici¬.

Potrivit recomandarilor care fusesera formulate de administratiai Obama, accesul la toalete si vestiare publice trebuie sa aiba loc conform sexului caruia i se identifica elevul si nu sexului prin nastere.

Scolile care incalcau aceasta regula, riscau sa piarda fonduri importante.

Polemica privind toaletele a luat amploare in urma unei legi din Carolina de Nord, din 23 martie 2016, care le impunea persoanelor transgen sa utilizeze toaletele in functie de sexul din momentul nasterii. Exemplul a fost urmat la scurt timp dupa aceea de Mississippi.

Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

4472 vizualizari

 • -1 (29 voturi)    
  Vai, ce durere! (Joi, 23 februarie 2017, 8:59)

  cenzuratul [utilizator]

  O sa planga iar SJW!

  Bravo, Trump!
 • +1 (31 voturi)    
  Foarte bine ! (Joi, 23 februarie 2017, 9:05)

  adrian88000 [utilizator]

  Intoarcerea la normalitate e bine venita.
 • -9 (25 voturi)    
  Rusine! (Joi, 23 februarie 2017, 9:08)

  tudurache [utilizator]

  America a ajuns sa fie rusinata de un mascariciul Trump.Administratia Obama a dat niste legi imorale si inumane. Cu siguranta ca "Pieile rosii" erau mai evoluati decat neobolsevicii transgen a lui Obama.
  • -5 (23 voturi)    
   Ce sa fie rusine? (Joi, 23 februarie 2017, 9:59)

   BEDE [utilizator] i-a raspuns lui tudurache

   Adica, este o rusine sa recunosti niste realitati biologice?
   Numai perversitatea mintii cauta sa schimbe ceea ce este normalul biologic.
   Si, mai ales, daca omul poate alege ce toaleta foloseste se deschide usa pentru tot felul de obsedati sexual, ceea ce este jalnic.
   A emis Trump multe traznai, dar aceasta abrogare a legii nebune date sub Obama este o revenire spre normal.
 • +2 (30 voturi)    
  Sunt 3 sexe (Joi, 23 februarie 2017, 9:09)

  graveyard_shift [utilizator]

  Masculin, feminin si boala la cap. Ca adult poți sa decizi in cunoștința de cauza daca vrei sa continui ca ce te-a făcut mama sau sa o iei pe arătura si nimeni nu se supăra. Dar lăsați dracului copiii sa-si trăiască copilăria in pace.
 • 0 (26 voturi)    
  Heil Trump ! (Joi, 23 februarie 2017, 12:52)

  pro_bono [utilizator]

  Asa a inceput si in Germania nazismul, cu romii, evreii, homosexualii. Ce sa te astepti de la un bufon autoritar cu apucaturi fascistoide si pe deasupra mare laudator al dictatorului Putin. Si Putin a luat masuri impotriva homosexualilor, a ONG-urilor finantate din strainatate, impotriva presei a adversarilor politici etc.

  Aceleasi tendinte dictatoriale si la Trump, a se vedea atacurile impotriva presei, impotriva stiintei, impotriva UE.

  Un portret psihologic al unui dictator in devenire:

  https://www.youtube.com/watch?v=ECooRLihkHg
  • -1 (19 voturi)    
   ai citit articolul sau vomiti rahatul "progresist" (Joi, 23 februarie 2017, 13:22)

   varu_maftei [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

   ai citit articolul sau vomiti rahatul pseudo-"progresist" pe care l-ai inghitit si nu l-ai digerat?

   Omul a zis, sa ramana decizia la nivel local (state, scoala), daca sa faca sau nu toalete separate pentru cei nemultumiti de ce au in chiloti.

   Ce vrei mai "liberal" de atat?
   • +3 (15 voturi)    
    Usurel cu pianu pe scari (Joi, 23 februarie 2017, 15:07)

    pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui varu_maftei

    "ai citit articolul sau vomiti rahatul pseudo-"progresist" pe care l-ai inghitit si nu l-ai digerat?"

    Pe chestii de rahat si de inghitit vad ca tu esti mai in masura sa vorbesti.

    Oamenii nu sunt "nemultumiti de ce au in chiloti", ci asa se nasc. A judeca oamenii pentru asta e ceva josnic. In plus Trump are o istorie lunga de declaratii si actiuni xenofobe, rasiste. Nu e o masura exceptionala, ci se inscrie in conduita sa aberanta.

    Minte precum respira, manipuleaza, promoveaza pseudo-stiinta, ataca presa, admira dictatori, etc.

    "Este un sarlatan politic, legat direct de cercurile unei extreme drepte pline de resentimente ataviste, xenofobe, rasiste." Vladimir Tismaneanu.

    Donald Trump, o lună de mandat sub semnul haosului

    http://adevarul.ro/international/statele-unite/donald-trump-luna-demandat-semnul-haosului-1_58ab09015ab6550cb8a7398c/index.html
    • -5 (11 voturi)    
     nimeni nu se naste transgen (Joi, 23 februarie 2017, 16:50)

     varu_maftei [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

     doar devine confuz cu atata propaganda desantata "progresista" (de pilda chiar in National Geographic), si care, probabil pe vre-un fond de traume din copilarie, gaseste teren fertil.
     e o problema psiho-mentala si atat.

     sa faci reguli din astea la nivel de toata tara pt transgenderi, e ca si cum ai face semne de circulatie extraterestre pt schizoizi. daca vrei sa le faci un bine, mai degraba sa incetezi cu propaganda, si sa pui la dispozitie psihologi care sa-i ajute sa se limpezeasca la cap, sa-si asume cu curaj si incredere genul cu care s-au nascut
     • +1 (3 voturi)    
      Serios ? Si cum ai ajuns la concluzia asta ? (Joi, 23 februarie 2017, 22:23)

      pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui varu_maftei

      "nimeni nu se naste transgen, doar devine confuz cu atata propaganda desantata "progresista"

      Ia si citeste inainte sa repeti cliseele stupide ale altora:

      The causes of transsexuality have been studied for decades.
      The most studied factors are BIOLOGICAL. Studies beginning with Zhou in 1995 have found that trans women's brain structure (volume and density of neurons) is similar to cisgender (cis) women's and unlike cis men's, and trans men's is similar to cis men's, even when controlling for hormone use. A 2002 study by Chung suggested significant sexual dimorphism in the BSTc did not become established until adulthood, theorizing that either changes in fetal hormone levels produce changes in BSTc synaptic density and other factors which later lead to the observed differences in BSTc, or the differences are affected by the generation of a gender identity inconsistent with assigned sex. Studies in 2004 (Swaab), 2006 (Gooran), 2008 (Garcia-Falgueras), and 2010 (Rametti) confirmed earlier research finding that gender identity is influenced by brain structure.

      With regard to GENETIC FACTORS, a study by Hare reported that trans women have a longer androgen receptor gene than cis men, which is less effective at binding testosterone, potentially preventing complete masculinization of the brain. (Prenatal androgen exposure or sensitivity, or lack thereof, is an often cited mechanism to explain observed brain-structure differences.) A study by Bentz found that trans men have a CYP17 allele distribution like cis men and unlike cis women. A twin study found that 33% of pairs of identical twins were both trans, compared to only 2.6% of non-identical twins who were raised in the same family at the same time, but were not genetically identical

      https://en.wikipedia.org/wiki/Causes_of_transsexuality
      • 0 (2 voturi)    
       deci de la cap se trage, ceea ce am zis si eu :P (Vineri, 24 februarie 2017, 13:15)

       varu_maftei [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

       deci de la cap se trage, ceea ce am zis si eu :P

       si ce e necesar pt probleme la cap?
       intelegere da, dar si consiliere, terapie poate medicatie
       pe scurt rezolvare reala, nu solutii de genul, sunt prea sensibil la talpi, asa m-am nascut, va rog sa dati o lege sa se puna covoare persane pe toata planeta
       • +1 (1 vot)    
        Datu cu parerea versus stiinta (Vineri, 24 februarie 2017, 18:21)

        pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui varu_maftei

        ai citit dar n-ai inteles nimic. mai incearca.

        the research suggests reduced androgen and androgen signaling contributes to the female gender identity of male-to-female transsexuals. the authors say that a decrease in testosterone levels in the brain during development might prevent complete masculinization of the brain in male-to-female transsexuals and thereby cause a more feminized brain and a female gender identity.
        a variant genotype for a gene called cyp17, which acts on the sex hormones pregnenolone and progesterone, has been found to be linked to female-to-male transsexuality but not mtf transsexuality.
        a first-of-its-kind study by zhou et al. (1995) found that in a region of the brain called the bed nucleus of the stria terminalis (bstc), a region which is known for sex and anxiety responses (and which is affected by prenatal androgens)....
        prenatal androgen exposure, the lack thereof, or poor sensitivity to prenatal androgens are commonly cited mechanisms to explain the above discoveries. ....

        psychological factors have also been proposed. the failure of an attempt to raise david reimer from infancy through adolescence as a girl after his genitals were accidentally mutilated is cited as disproving the theory that gender identity is determined by parenting.
    • -6 (10 voturi)    
     perversul de langa noi (Joi, 23 februarie 2017, 16:56)

     albastru de Romania [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

     pt pro bono si botii lui care isi dau singuri cu plus la comments

     esti mega penibil bai pro lgbt.

     vezi ca ai gresit tara unde iti versi perversitatile pe net.
  • -1 (17 voturi)    
   Esti glumet (Joi, 23 februarie 2017, 14:12)

   Getodac_ [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

   Nici un presedinte American nu poate deveni dictator. Fondatorii USA au creat un sistem care asigura separarea puterilor in stat astfel incat nimeni nu poate acumula toata puterea. In plus populatia este bine inarmata si pregatita sa reziste unei astfel de tentative in cazul in care celelalte masuri ar putea cumva fi ocolite.

   Oameni mai putini informati ca tine spuneau la fel si despre Obama, Bush, Clinton etc. Dupa cum vezi fiecare a parasit puterea dupa cele 2 mandate ingaduite.

   Rusia in schimb nu poate functiona fara un "tatuc". Cineva trebuie sa le spuna ce si cum sa gandeasca. Cel mai rau este ca rusii intotdeauna au incercat sa exporte aceasta mentalitate celor din jurul lor si nu numai.
   • +2 (14 voturi)    
    Nu sunt glumet si nici Trump nu glumeste (Joi, 23 februarie 2017, 15:13)

    pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui Getodac_

    "Nici un presedinte American nu poate deveni dictator."

    Dar nimic nu-l poate opri sa incerce. In plus de asta e o zona gri intre autoritarism si dictatura care poate face mult rau societatii, la fel ca si o dictatura. A se vedea Rusia, Turcia, Ungaria, Polonia etc.

    "Oameni mai putini informati ca tine spuneau la fel si despre Obama, Bush, Clinton etc. Dupa cum vezi fiecare a parasit puterea dupa cele 2 mandate ingaduite."

    Da, dar ce dezastre pot lasa dupa ei.....Si Iliescu a parasit puterea dupa 2 mandate....desi unii zic ar fi fost mai multe.
    • -6 (10 voturi)    
     Obama ce dezatru a facut cu datoria SUA? (Joi, 23 februarie 2017, 16:57)

     varu_maftei [utilizator] i-a raspuns lui pro_bono

     cand a devenit presedinte datoria SUA era $11.657 trilioane
     cand a plecat, plus $7.917 = $19.574 trilioane

     crestere cu 68%, asta nu e dezastru?

     si cine le ia in brate? Trump
     • 0 (2 voturi)    
      Distragerea atentiei (Vineri, 24 februarie 2017, 18:27)

      pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui varu_maftei

      Asta n-are nici o legatura cu cazul de fata, in plus de asta s-au injectat sume de bani considerabile in economia americana ca s-o salveze de la colaps.

      P.S. "Dezastrul" Obama cand si-a incheiat mandatele a plecat cu aproape 60% incredere publica. "Salvatorul" Trump la o luna de mandat se zbate la sub 45% incredere, cea mai mica dintre toti presedintii.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri