Candidata de extrema-dreapta la alegerile prezidentiale din Franta, Marine Le Pen, a cerut miercuri justitiei sa nu "perturbe" cursa pentru Elysee, "contestand" din nou "oficial faptele" care ii sunt reprosate, adica angajarea fictiva a bodyguardului sa si a sefei sale de cabinet ca asistenti la Parlamentul European, relateaza AFP.

Marine Le PenFoto: Agerpres/AP

"Contest oficial faptele care ne sunt reprosate. Justitia (...) nu trebuie sa perturbe (...) campania prezidentiala, pentru ca este un moment democratic important, fundamental", a spus candidate Frontului National, citeaza News.ro.

Sefa de cabinet a lui Marine Le Pen, Catherine Griset, a fost inculpata in dosar. Bodyguardul politicienei franceze de extrema-dreapta, Thiery Legier, a fost eliberat fara acuzatii in acest stadiu al anchetei.

Bodyguardul lui Le Pen, Thierry Legier, si sefa sa de cabinet, Catherine Griset, sunt figuri-cheie intr-o ancheta deschisa dupa ce Parlamentul European i-a cerut politicienei sa returneze banii pe care este acuzata ca i-ar fi dat celor doi. Avocatul prezidentiabilei populiste sustine ca este vorba doar de o "manipulare", care are drept scop destabilizarea campaniei electorale a Frontului National.

Marine Le Pen a dezmintit deja toate acuzatiile aduse, insa reprezentantii Parlamentului European au decis sa-i puna poprire pe jumatate din salariu si indemnizatiile zilnice pentru a recupera cei 300.000 de euro utilizati in mod fraudulos de catre presedinta Frontului National.

Le Pen a depus recent o plangere la Parchetul de la Bruxelles pentru "fals intelectual" vizandu-i pe directoarea Oficiului European de Lupta Antifrauda (OLAF) si pe secretarul general al PE, Klaus Welle, cu privire la ancheta privind presupusa frauda legata de angajarea unor asistenti parlamentari de la FN