Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy se va alatura Consiliului de Administratie al AccorHotels, a anuntat marti compania, intr-un comunicat citat de RTL.

Nicolas Sarkozy il va inlocui pe Nadra Moussalem, un fost administrator al grupului. "Nadra Moussalem a insotit transformarea AccorHotels (...), facand parte din Consiliul de Administratie timp de 12 ani. Consiliul l-a cooptat ca inlocuitor, in unanimitate si incepand din aceasta zi (marti - n.r.), pe Nicolas Sarkozy, in calitate de administrator independent", a afirmat AccorHotels, precizand ca fostul lider la Elysee va preluat conducerea Comitetului pentru Strategie Internationala, potrivit News.ro.

"In cadrul accelerarii strategiei de extindere a grupului si a portofoliului sau de marci pe plan international, Consiliul de Administratie, reunit astazi (merti ￯ n.r.) a decis sa infiinteze un Comitet de Strategie Internationala, a carui misiune va fi dezvoltarea retelei si a marcilor AccorHotels in lume, precum si promovarea internationala a atuurilor turismului francez si a Frantei ca destinatie", se arata in comunicat.

"Sunt fericit sa particip la dezvoltarea si la stralucirea internationala a AccorHotels, una dintre bijuteriile companiilor franceze. Reusita acestui grup si calitatea managementului sau reprezinta una dintre cele mai frumoase exemple ale peisajului economic francez", a declarat Nicolas Sarkozy. La randul sau, directorul general al AccorHotels, Sebastien Bazin, a salutat numirea.

"Expertiza internationala a lui Nicolas Sarkozy si cunoasterea sa perfecta a mizelor geopolitice mondiale vor fi atuuri formidabile pentru grup", a subliniat el. Nicolas Sarkozy a fost eliminat pe 20 noiembrie in primul tur al alegerilor primare ale dreptei, inainte de alegerile prezidentiale din Franta.