Presedintele moldovean Igor Dodon a anuntat o initiativa de modificare a Constitutiei prin care seful statului sa aiba drept sa dizolva Parlamentul si a cerut alegeri anticipate.

Igor DodonFoto: Publika.md

Declaratia sa a fost facut in cadrul unei intalnire trilaterale cu presedintele Parlamentului de la Chisinaul Andrian Candu, si cu premierul Pavel Filip.

"Am informat conducerea Parlamentului si Guvernului despre initiativa care va fi inaintata in urmatoarele zile pentru ca presedintele sa aiba dreptul de dizolvare a Parlametnului. Pledez pentru alegeri parlamentare anticipate. Noi vom iesi in urmatoarele zile cu aceasta intiativa catre Parlament si speram ca Parlamentul va examina aceasta propunere,a spus Dodon, potrivit Publika.md.

Candu a replicat ca "referendumul pentru modificarea constitutiei este inoportun si inutil. Modelul Moldovei ca republica parlamentara este potrivit. Moldova are o experienta deloc buna ca republica prezidentiala".

De asemenea, Igor Dodon a spus din noua ca are "rezerve foarte mari" fata de acordul de asociere cu UE si i-a informat pe Candu si Filip ca pe 2-3 aprilie va semna acordul de colaborare cu Uniunea euro-asiatica.

"Cat despre oficiul NATO - noi nu avem nevoie de acest serviciu si voi pleda pentru inchiderea oficiului NATO la Chisinau. Acest lucru e o provocare si la care nu avem pozitie comuna", a adaugat el.