O televiziune japoneza a difuzat ceea ce pare a fi momentul in care asasinarea fratelui vitreg al liderului nord-coreean, Kim Jong-un, a fost asasinat pe aeroportul din Kuala Lumpur, scrie The Guardian.

Kim Jong-NamFoto: Captura LiveLeak

Kim Jong-nam, care a trait cea mai mare parte a vietii in afara Coreii de Nord, a murit in drum spre spital, dupa ce a acuzat ca o femeie i-a aruncat o substanta chimica in fata.

Calitatea slaba a imaginilor furnizate de camerele de securitate si publicate de Fuji TV arata din doua unghiuri atacul in care un barbat, care se presupune ca era Kim, este prins din spate de o femeie imbracata in alb. Aceasta isi pune mainile pe fata sa dupa care pleaca. O a doua femeie este de asemenea vazuta plecand de la locul atacului.

Imagini mai clare in arata pe Kim, cu o bluza albastra si o haina gri, este vazut stergandu-si figura dupa ataca si cerand ajutor de la angajatii aeroportului.

The Guardian precizeaza ca nu a putut verifica in mod independent autenticitatea inregistrarii, desi este cert ca locatia este aeroportul international Kuala Lumpur, unde politia din Malaezia afirma ca a avut loc atacul.

Kim Jong-Nam, 45 de ani, fiul mai mare al liderului defunct Kim Jong-Il si care traia de ani de zile in exil, a fost cel mai probabil otravit la jumatatea lunii februarie de doua femei care au reusit sa fuga cu un taxi.

Kim era luni la terminalul pentru low-cost pentru a lua un zbor spre Macao cand cineva din spatele lui l-a apucat de fata, dupa care a cazut ametit, cerand ajutor, potrivit unui reprezentant al politiei malaeziene.

Potrivit serviciului de informatii sud-coreean, Kim Jong Nam traia in Macao, sub protectia Chinei, impreuna cu a doua sa sotie. Un parlamentar sud-coreean a spus ca a fost informat ca acesta avea o sotie si un fiu si la Beijing.

Kim Jong Nam, o persoana corpolenta si sociabila, a fost fiul cel mai mare al fostului dictator coreean, Kim Jong Il. El s-a manifestat deschis impotriva controlului dinastic al izolatului stat din Peninsula Coreeana.