Scott Pruitt, nominalizat de presedintele american Donald Trump pentru a conduce Agentia de Protectia a Mediului, a depus juramantul pentru investirea in functie, relateaza BBC News, citat de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pruitt, un critic vehement al agentiei, a fost aprobat de Senatul controlat de republicani, in pofida tentativelor democrate de a amana confirmarea.

Pruitt a fost confirmat in noua pozitie cu 52 de voturi "pentru" si 46 de voturi "impotriva", dupa ce republicanul John Barrasso a sustinut ca acesta va reforma si moderniza EPA.

Republicanii au acuzat ca, in ultimii ani, aceasta agentie federala a distrus locuri de munca in industria extragerii petrolului si a mineritului prin reducerea emisiilor de gaze nocive din Statele Unite.

Joi, un judecator din Oklahona a ordonat publicarea, pana marti, a e-mailurilor trimise si primite de directori din industria petrolului si gazelor. Pruitt, in varsta de 48 de ani, a refuzat sa predea e-mailurile din ultimii doi ani.

Organizatiile pentru protectia mediului si-au exprimat teama ca va relaxa reglementarile privind companiile energetice.

Confirmarea lui Pruitt inseamna ca presedintele Trump a ocupat 14 din totalul de 22 de posturi din cabinet. El i-a acuzat pe democrati pentru ca au obstructionat confirmarea in functie a nominalizatilor.