Un copil de trei ani a murit si 15 persoane au fost ranite in explozia unei masini-capcana la Viransehir, in provincia Sanliurfa (sud-estul Turciei), a informat vineri agentia Anadolu, care il citeaza pe guvernatorul provinciei, transmite AFP.

Baiatul de trei ani al unui grefier si-a pierdut viata. Sunt in jur de 15 raniti usor (...)", a scris Anadolu, citandu-l pe guvernatorul Gungor Azim Tuna, care a calificat explozia drept "atentat terorist".

Deflagratia s-a produs prin aruncarea in aer de la distanta a unei masini incarcate cu explozibil, parcata, in cursul serii, in apropierea unui complex unde locuiesc procurori din Viransehir, langa frontiera siriana, a adaugat oficialul turc, potrivit Agerpres.

"Niciun atac terorist/organizatie terorista nu poate slabi lupta Turciei contra terorismului", a scris pe Twitter ministrul turc al Justitiei, Bekir Bozdag. "Lupta noastra activa si hotarata impotriva terorismului va continua", a mai aratat el.

Turcia a fost lovita, de mai bine de un an si jumatate, de un val de atentate teroriste, legate de gruparea Stat Islamic sau de rebeliunea kurda, aminteste AFP.