Rusia nu intervine in problemele interne ale altor tari, a declarat joi ministrul de Externe rus Serghei Lavrov, la inceputul unei intalniri cu secretarul de stat american Rex Tillerson, intrebat in legatura cu problemele recente de la Washington, scrie Reuters.

Serghei LavrovFoto: Captura YouTube

"Ar trebui sa stiti ca noi nu intervenim in problemele interne ale altor tari", a declarat Lavrov. Declaratia a fost facuta la cateva zile dupa ce presedintele Donald Trump a cerut demisia consilierului prinicpal pe probleme de securitate Michael Flynn, in mijlocul unui scandal privind legaturile acestuia cu oficiali rusi.

Lavrov a declarat ca cele doua tari au "suficient de multe chestiuni" pe care sa le discute, adaugand ca spera sa fie stabiliti "parametrii viitoarei noastre munci comune".

Prima intalnire a ministrilor de Externe rus si american a avut loc in marja reuniunii ministrilor de externe din tarile G20, desfasurate la Bonn.

Amintim ca Rusia este acuzata, printre altele, de comunitatea internationala de anexarea ilegala a Crimeei si de finantarea rebelilor din estul Ucrainei.