Presedintele Donald Trump a atacat miercuri seara scurgerile de documente si rapoarte confidentiale dinspre agentiile de informatii spre jurnalisti drept actiuni "criminale", dupa ce consilierul Michael Flynn a demisionat ca urmare a publicarii unui asemenea raport de catre Washington Times, scrie News.ro citand Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cred ca este extrem, extrem de nedrept ce s-a intamplat cu generalul Flynn... tratamentul pe care l-a primit acesta, precum si documentele si rapoartele care au fost scurse ilegal, subliniez ilegal", a declarat Donald Trump intr-o conferinta de presa comuna cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

De asemenea, presedintele american a precizat ca fostul consilier pentru securitate nationala este un om minunat.

Reactia dura a presedintelui vine dupa ce jurnalistii Washington Post au publicat o serie de informatii, potrivit carora angajatii echipei de campanie si asociatii lui Donald Trump au avut contacte repetate cu inalti oficiali din serviciile ruse de informatii in anul de dinainte de alegerile prezidentiale din SUA.

Se pare ca agentiile americane de informatii au interceptat comunicatiile in aproximativ aceeasi perioada in care au descoperit si dovezi ca rusii au incercat sa perturbe alegerile prezidentiale americane prin spargerea serverelor Comitetului National Democrat.

De asemenea, reprezentantii administratiei prezidentiale s-au aratat ingrijorati de scurgerile de informatii, care au fortat demiterea consilierului pentru securitate nationala Michael Flynn.

Jurnalistii Washington Post au scris ca presedintele fusese informat inca de la mijlocul lunii ianuarie de riscul de securitate reprezentat de consilierul Michael Flynn, care a purtat mai multe discutii cu ambasadorul rus de la Washington. Mai mult, consilierul l-a sunat de cinci ori pe ambasador in ziua in care administratia Barack Obama a implementat o noua serie de sanctiuni impotriva Kremlinului si a decis expulzarea a 35 de diplomati rusi din Statele Unite.

Desi avea aceste informatii despre compromiterea grava a consilierului pentru securitate nationala, care risca sa fie santajat de catre rusi, presedintele Donald Trump a ales sa nu reactioneze decat dupa publicarea unor rapoarte confidentiale de catre Washington Post.