Prima doamna a Statelor Unite, Melania Trump, a anuntat marti ca vizitarea Casei Albe va fi reluata din 7 martie, transmite agentia EFE, citata de Agerpres. Intr-un comunicat, aceasta a informat asupra redeschiderii portilor cladirii, dupa ce vizitele au fost suspendate de la investitura presedintelui SUA, Donald Trump, sotul sau, pe 20 ianuarie.

"Sunt incantata de redeschiderea Casei Albe pentru sutele de mii de vizitatori care vin in fiecare an. Casa Alba este un loc unic si istoric si suntem emotionati sa impartim frumusetea si istoria acestuia", a aratat intr-un comunicat Melania Trump, care locuieste inca la New York, in Turnul Trump.

Alesii americani au criticat in ultimele zile inchiderea pe o perioada neobisnuit de lunga a Casei Albe, care suspenda in mod traditional vizitele turistilor pe timpul tranzitiei intre cele doua administratii prezidentiale.

"Thomas Jefferson a demarat in 1805 aceasta traditie a primirii de vizitatori la Casa Alba. Iar administratiile precedente au redeschis rapid portile Casei Albe pentru public, ba chiar a doua zi dupa investitura", au amintit circa douazeci de parlamentari intr-o scrisoare adresata executivului, facuta publica luni.

Cererile de vizitare trebuie sa fie transmise reprezentantului in Congres al statului in care locuieste persoana interesata de turul Casei Albe, in cazul cetatenilor americani, in timp ce strainii trebuie sa adreseze solicitarea prin intermediul ambasadelor tarilor din care provin.