Un francez in varsta de 22 de ani, suspectat ca ar fi complicele autorului atacului din noaptea de Anul Nou dintr-un club din Istanbul, soldat cu 39 de morti, a fost arestat de politia turca, a anuntat agentia de presa Anadolu, citata de Reuters.

Atac armat la IstanbulFoto: Captura YouTube

Tanarul in varsta de 22 de ani este cetatean francez de origine turca si a fost arestat la Istanbul. El a fost retinut in urma cu cateva saptamani si, ulterior, pus oficial sub acuzare.

La sfarsitul saptamanii trecute, justitia turca l-a pus oficial sub acuzare pe cetateanul uzbek Abdulgadir Masharipov, autorul atacului din noaptea de Revelion din clubul Reina.

Abdulgadir Masharipov, prins de politie in data de 16 ianuarie, a fost acuzat oficial de apartenenta la o grupare terorista, ucidere din culpa, detinere de arme si tentativa de rasturnare a ordinii constitutionale.

Statul Islamic a revendicat atacul la o zi dupa tragedia de la clubul exclusivist din Istanbul, amplasat pe malul Bosforului, spunand ca este o razbunare pentru desfasurarea de operatiuni militare turce in Siria.

Turcia, stat membru NATO, face parte din coalitia internationala americana, care lupta impotriva militantilor jihadisti si a lansat in august o incursiune militara in Siria invecinata, intr-o incercare de a indeparta militantii sunniti, dar si militiile kurde, de granitele sale.