Un oficial de la Casa Alba a criticat hotararea judecatoreasca care a blocat ordinul executiv al presedintelui Donald Trump privind imigratia, numind-o "uzurpare judiciara a puterii" si a declarat ca administratia are in vedere o gama larga de optiuni, inclusiv emiterea unui ordin nou, potrivit Reuters.

Stephen MillerFoto: Wikipedia

Presedintele republican a declarat, vineri, ca prefera sa emita un nou ordin executiv in loc sa treaca prin provocarile unui proces lung in instanta privind ordinul original - care a limitat intrarea in SUA a oamenilor din sapte tari cu majoritate musulmana.

"Avem mai multe optiuni si le luam in considerare pe fiecare in parte", a declarat Stephen Miller, consilierul Casei Albe.

Miller a criticat aspru decizia de joi data de Curtea de Apel nr. 9 a Statelor Unite, care a admis suspendarea ordinului executiv dat de Trump. Acesta a acuzat instanta, cu sediul in San Francisco, de uzurpare a puterii judiciare.

"Aceasta este o uzurpare a puterii judiciare. Puterile presedintelui in astfel de situatii sunt mai presus de orice", a declarat Miller pentru Fox News Sunday.

Administratia Trump sustine ca aceasta interdictie va impedica intrarea in tara a teroristilor, desi niciun act de terorism nu a fost comis pe teritoriul SUA de catre cetateni din tarile vizate.