Studiu: UE trebuie sa renunte la energia pe baza de carbune pana in 2030, pentru a indeplini angajamentele climatice

de Ariana Lazurca     HotNews.ro
Duminică, 12 februarie 2017, 22:02 Actualitate | Internaţional

Uniunea Europeana trebuie sa inchida toate cele 315 centrale electrice pe baza de carbune pana in 2030, pentru a-si indeplini angajamentele asumate prin acordul privind schimbarile climatice din Paris, potrivit declaratiei oferite de un institut de cercetare, informeaza euractiv.com.

Obiectivul stabilit in decembrie 2015 la o conferinta climatica din Paris este de a mentine cresterea temperaturii medii la mai putin de doua grade Celsius (3,6 grade Fahrenheit) peste nivelurile pre-industriale si necesita inchiderea treptata a centralelor pe carbune din UE, potrivit Climate Analytics.

"Obiectivul pe termen lung de temperatura adoptat in temeiul Acordului de la Paris... necesita o decarbonizare rapida a sectorului energetic mondial si eliminarea progresiva pana la ultima centrala electrica pe baza de carbune din UE pana in 2030", se arata in raport.

Climate Analytics a estimat ca bugetul de carbon al UE, care se concentreaza pe cantitatea de carbon emisa astfel incat sa ramana sub doua grade Celsius, este de 6,5 gigatone pana in 2050.

Institutul a mai declarat ca UE va depasi bugetul cu 85% pana atunci, daca va continua cu aceleasi rate de emisii de la centralele pe carbune. Acesta anunta ca au fost 315 astfel de centrale de la un capat la altul al Blocului cu 28 de natiuni si ca alte 11 noi centrale anuntate ar ridica emisiile din UE la un nivel de doua ori mai mare decat cel necesar pentru a limita cresterea temperaturii.

"Credem ca cel mai ieftin mod pentru ca UE sa faca reducerile de emisii necesare pentru a-si indeplini angajamentele Acordului de la Paris consta in eliminarea treptata a carbunelui din sectorul energiei electrice si de a inlocui aceasta capacitate cu energii regenerabile si masuri de eficienta energetica", spune Paola Yanguas Parra, unul dintre autorii raportului.

[P] Afla cum poti sa-ti imbunatatesti aerul din locuinta

Stiati ca umiditatea mare poate provoca probleme de respiratie si de adaptare la temperaturi mari?

1180 vizualizari

 • -2 (14 voturi)    
  UE trebuie să renunțe la angajamentele climatice (Duminică, 12 februarie 2017, 22:18)

  Harald [utilizator]

  Sunt total nerealiste și presupun reducerea nivelului de trai, chiar dacă pe hârtie PIB-ul crește. China și India vor continua să ardă cărbune, iar dacă și Statele Unite se retrag din Tratatul de la Paris (și probabil că o vor face) atunci Uniunea Europeană va deveni ridicolă cu ideologia ei climatică.

  Imediat ce pleacă Merkel și Juncker se rezolvă și problema asta :)
 • +3 (9 voturi)    
  Exploatarea lignitului de la Garzweiler (Duminică, 12 februarie 2017, 22:24)

  Harald [utilizator]

  e prevăzută să continue până în 2045. Punem pariu că va continua așa cum a fost stabilit, iar termocentralele pe lignit vor continua să funcționeze în Germania? :)

  Iar Garzweiler nu e singura din categoria ei.
  • -2 (8 voturi)    
   ... (Duminică, 12 februarie 2017, 23:05)

   Nautilus [utilizator] i-a raspuns lui Harald

   Nu are treabă. S-a vorbit de renunțarea la centralele pe cărbune, nu de renunțarea la cărbune. Cărbunii pot fi transformați în combustibil lichid sau gazos, pentru centrale sau pentru transport.
   • 0 (4 voturi)    
    Ai fost la orele de fizică în liceu? :) (Duminică, 12 februarie 2017, 23:23)

    Harald [utilizator] i-a raspuns lui Nautilus

    Deci asta e soluția ta, să consumi niște energie în plus ca să fabrici benzină din cărbune, ca pe vremea lui Hitler? :)

    Ce se întâmplă cu emisiile de carbon pe tot lanțul? Tu chiar ești o persioană reală, cu diplomă de bac și eventual și vreo facultate absolvită? :)
    • 0 (4 voturi)    
     Carbunele este o resursa primitiva (Luni, 13 februarie 2017, 11:39)

     jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Harald

     ...pentru centrale.
     daca te duceai si la orele de chimie in afara de cele de fizica, vedeai ca chimizarea carbunelui este necesara ca sa fabrici tastatua pe care o folosesti. Chimizarea petrolului la fel. La partea asta se referea @Nautilus. Prin chimizare se obtine si ce spunea nautilus.
     Pentru tine problema climatica este una falsa daca te impiedica sa bei doua cafele in loc de una. Da, o sa ti scada nivelul de trai sau poate tehnologia o sa se adapteze sa recupereze deficitul, dar ceva trebuie facut.
     • 0 (0 voturi)    
      Problema climatică e pură ideologie (Marţi, 14 februarie 2017, 12:53)

      Harald [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

      E un scop măreț inventat de socialiști, care nu sunt capabili să creeze bunăstare reală. Te asigur că eu n-am nicio problemă cu asta, o să-mi reduc numărul de angajați de la 50 la 35 și o să-mi permit același număr de cafele. Tu ai o problemă cu asta, că tu ai nevoie de locuri de muncă, altfel nu poți păcăli lumea să te voteze în continuare.

      Dacă tu vrei energie la costuri mai mari pentru a-ți îndeplini viziunea neroadă a unei lumi mai reci, am o veste proastă pentru tine: încălzirea globală există de vreo 12.000 de ani și va continua să existe tot cam pe-atât. Toată Europa era tundră și nu epoca industrială a schimbat asta.
     • 0 (0 voturi)    
      Activismul agresiv nu ține loc de fizică (Marţi, 14 februarie 2017, 13:03)

      Harald [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

      El scria despre lichefierea sau gazeificarea cărbunelui în scop energetic. Te rog să te referi la bilanțul energetic și la costurile derivate din asta. Dacă nu ești capabil, găsește-ți altă distracție. Nu încerca să urli mai tare, că nu compensezi astfel lipsa cunoștințelor de fizică.
 • +3 (7 voturi)    
  UNDE SCRIE CA TREBUIE? (Duminică, 12 februarie 2017, 22:38)

  schroedinger [utilizator]

  Asta este ceea ce crede Climate Analytics.
  Nu o sa se intample niciodata!
  • +2 (2 voturi)    
   Ia citește matale... (Luni, 13 februarie 2017, 3:07)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui schroedinger

   Păi scrie în acordul privind reducerile emissilor de gaze de seră de la Paris din la sfârșitul 2015.

   Și nu e vorba doar de arderea cărbunelui. O bună parte din automobilele ce circulă în UE (între 70 și 75% din parcul auto actual) vor trebui să dispară. Taxele pe motoarele cu combustie vor face aceste mașini accesibile doar pentru cei foarte bogați. Nu exista rezerva suficiente de litiu ca toată UE se poată trece pe mașini electrice, așa că și prețurle acestora vor urca până la ceruri și nici ele nu vor fi accesibile prostimii.

   Voi o să vă cam întoarceți la vremurile vesele ale lui Pingelică care era de felul lui și fără să-și dea seama mare ecologist avant la lettre... Se va legifera reducerea temeperaturii în locuințe iarna și se va ajunge la interzicerea aparatelor de aer condiționat vara, ca să se reducă consumurile de energie ce produce gaze cu efect de seră.Când î pofida încălzirii globale va mai da câte o iarnă năpraznică, copii din școli și bolnavii de prin saloane vor sta cu căciuli, izmene îmblănite și sumane pe ei.

   Toți mocofanii vor circula cu troleul și trenul. De fapt va fi mai rău ca-n vremea epocii de aur. Vor rămâne mai puține mașini decât erau atunci... Tot ce desoperă ăștia acum, a fost deja încercat de Pingelică în anii '80: Acoperișurile blocurile erau pline de instalații cu panouri solare de încălzit apa. Așa că nu mai făceau constructorii socialismului din ele duș din Octombrie până prin Aprilie :) . Toate fermele socialiste aveau instalații eoliene și de biogaz. Autobuzule și camioanele aveau imense rezervoare de gaze naturale deaspra, ce mai explodau ocazional :) Singura chestie pe care trebuie să o mai descopere UE ca să ajungă la înțelepciunea lui Ceaușescu e să înceapă să taie curentul electric și apa cu orele. Pe motiv că-i revizie...

   Ehei, viitor de aur Europa soscialistă are...

   Noroc că la noi a ieșit Trump ce va scoate țara din acord.
 • +5 (7 voturi)    
  astia sunt un fel de Nero post-modernist (Duminică, 12 februarie 2017, 23:03)

  AliKimiku [utilizator]

  Pe baietii astia ii doare fix in pix ca UE trebuie reformata de la baza daca vrea sa mai existe, ca Putin tureaza la maxim in directia asta, ca fratii chinezi isi freca mainile de nerabdare si au inceput sa cumpere vechea Europa bucata cu bucata, ca milioanele de muslimi falimentari din orientul mijlociu d-abia asteapta sa vina sa "imbogateasca cultura" europeana.
  Pe zealoti ii preocupa faptul ca in numele unei amenintari imaginare UE sa isi mareasca costurile energetice cel putin de 4 ori. Asta in timp ce Asia si America vor rade si cu, ma scuzati, ku ru de prostia si ideologia sinucigasa a europenilor.
  Vestea buna e ca tembelismul CAGW e pe duca si motorasul Europei aka Germania va face in curand pipi cu bolta pe respectiva religie.
  • +2 (2 voturi)    
   Zi-i Ceaușescu nene (Luni, 13 februarie 2017, 3:20)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

   Pur și simplu tot ce decoperă ăștia acum a fost încercat deja de Ceaușescu în ultimii ani ai iepocii de aur: Panouri solare pe blocuri, biogaz, rații de benzină, eoliene. Frig inuman în locuințe și clădiri publice iarna și călduri cumplite vara. Mai lipsesc doar cozile la alimente, tăiera curentului electric și a apei ca să poată zice toată Europa că a ajuns ca România comunistă. Aia cu raționalizara alimentelor se rezolvă și ea că și procesarea și transportul lor produc emisii cu efect de seră...

   Atunci motivul era că România trebuie să-și reducă importurile și să-și mărească exporturile ca să-și plăteacă datoria externă. Acum motivul va fi „salvafea planetei. Efectele-s tot alea.

   Iar după ce vor aduce Europa în Evul Mediu vor constata că vitele produc de fapt mai multe gze cu efect de serăca și activitatea umană. Guvernatorul socialist al Californiei a și dat ceva legislație locală pentru reducerea gazlor cu efect de seră emise de vaci. Nu m-ar mira ca autiștii de la Bruxelles să-l urmeze cu entuzism...

   Însă nenorocirea supreamă va fi când vor descoperi că frunzele uscate produc de 2-3 ori mai mult CO2 ca toată activitatea umană+ vite. Atunci să vă văd...
 • +5 (5 voturi)    
  Pai au renuntat initial (Duminică, 12 februarie 2017, 23:40)

  KostasP [utilizator]

  Dar de cativa ani incoace, mai precis dupa ce-au realizat ca vantu' nu bate tot timpul si soarele nu rasare in fiecare zi, s-au intors la carbune. Era ori asta ori sa mareasca importul de gaze de la rusi. Ca centralele nucleare germane (inclusiv industria nucleara) au fost puse pe butuci de frau merkel si sociopatii ei socialisti. Iar acum au ajuns de rasul curcilor importand carbune de la polonezi. Asta inseamna politica facuta pe genunchi de "greens".
 • -4 (4 voturi)    
  Tara arde si baba se piaptana! (Duminică, 12 februarie 2017, 23:47)

  Prea_Tarziu [utilizator]

  Peste 3 luni UE nu va mai exista! Zilele astea se discuta despre o Europa cu 2 viteze ceea ce va face Polonia, Ungaria, Romania, Italia sa se retraga.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică