Autoritatile austriece investigheaza mai multe sesizari privind aparitia unei posibili dublura a lui Adolf Hitler, care poarta inclusiv mustata caracteristica si hainele asemanatoare, in localitatea natala a dictatorului nazist, Braunau, relateaza Reuters.

Casa in care s-a nascut HitlerFoto: Captura Youtube.com

"L-am vazut adesea pe acest domn in Braunau si m-am intrebat daca asta inseamna ceva", scrie publicatia Oberoesterreichische Nachrichten citand comentari postat de un localnic de pe pagina sa de Facebook, alaturi de o fotografie a unui barbat care seamana cu Hitler.

Adolf Hitler s-a nascut in 1889 in Braunau am Inn, o localitate ce facea parte la acea vreme din Austro-Ungaria.

Procurorii au confirmat ca investigheaza cazurile.

Barbatul, a carui varsta a fost estimata ca fiind intre 25 si 30 de ani, a fost vazut ultima oara intr-o librarie din Braunau, rasfoind prin reviste despre al Doilea Razboi Mondial si Germania. De asemenea, barbatul s-a prezentat intr-un bar din localitate drept "Harald Hitler".

Localnicii l-au fotografiat, cel putin o data, in fata locuintei in care s-a nascut Adolf Hitler.

Parlamentarii austrieci au votat in decembrie sa cumpere locuinta de trei etaje din zona centrala a localitatii Braunau, in care s-a nascut Hitler. Cladirea se afla, din 1972 in coproprietatea statului austriac, municipalitatii din Braunau-am-Inn si a unui privat.

Casa mare, cu fatada galbena, este goala din anul 2011, cand a inceput o lupta judiciara intre Guvernul austriac si Gerlinde Pommer, proprietara cladirii.

In fiecare an, de ziua de nastere a lui Adolf Hitler, antifascistii organizeaza manifestatii in fata cladirii.

Cultul lui Hitler si al nazismului in general este considerat infractiune in Austria, tara anexata de Germania nazista in 1938.