Plata acestei sume va fi impartita in doua transe, prima la plecarea din Germania si diferenta la sase luni dupa sosirea in tara al carei cetatean este refugiatul. De asemenea, migrantii care nu ataca cu recurs respingerea cererii de azil in Germania si accepta sa paraseasca aceasta tara inaintea termenului limita vor primi si ei din partea guvernului de la Berlin suma de 800 de euro.
Aceste facilitati se adauga celor deja existente, in prezent refugiatii care pleaca de bunavoie din Germania primind 500 de euro pentru acoperirea costului calatoriei.
Noul program reprezinta doar una dintre masurile prezentate miercuri de cancelarul Angela Merkel in timpul unei reuniuni cu presedintii parlamentelor regionale, in fata carora ea a pledat pentru un "efort national" in vederea accelerarii expulzarii migrantilor carora li s-a respins cererea de azil.
Printre aceste masuri au fost enuntate inregistrarea cartelelor SIM ale refugiatilor pentru ca autoritatile sa-i poata monitoriza in cadrul actiunilor de prevenire a terorismului, pentru cei potential periculosi fiind posibila chiar atasarea unei bratari electronice, precum si crearea unor centre de detentie pentru refugiatii ce refuza sa paraseasca Germania desi li s-a respins solicitarea de azil.
Chiar in ziua anuntarii acestor masuri, autoritatile germane au anuntat dejucarea unui "atentat iminent" si arestarea unui algerian in varsta de 27 de ani si a unui nigerian in varsta de 23 de ani, ambii membri ai gruparii jihadiste Statul Islamic.
Germania a primit in anul 2015 circa 900.000 de migranti si cateva sute de mii anul trecut, dar numarul repatrierilor in aceasta perioada a fost de numai aproximativ 130.000.
Dupa atentatul comis in decembrie la un targ de Craciun la Berlin de un refugiat tunisian care avea cererea de azil respinsa, dar nu a fost repatriat din cauza lipsei de cooperare din partea Tunisiei, partenerii de coalitie ai cancelarului Merkel si-au sporit presiunile pentru a o convinge sa-si revizuiasca politica usilor deschide fata de migranti. Sefa executivului a anuntat miercuri respectivul plan de masuri pentru accelerarea expulzarilor, dar a respins din nou solicitarile privind stabilirea unui plafon anual al numarului de migranti primiti.
Daca in tara lui razboiul continua inca, refugiatul nu se poate intoarce, chiar daca ii oferi 100.000, stie ca risca sa fie ucis!
Dar daca razboiul s-a incheiat, automat inceteaza si statutul de REFUGIAT, deci omul este doar migrant ilegal, poate fi expulzat fara nicio suma drept despagubire ...
La faza asta nemții dovedesc că-s proști ca gâștele. Dacă vor să aibă rezultte le taie pomenile migranților imediat ce le-au fost respinse cererile de azil. Pe moment ei continuă să primească subvenții pentru chirii, bani de buzunar, etc. mai mult decât pot spera vreodată să câștige în țările lor de origine muncind din greu. Iar asta durează până ce li se respinge ultimul apel posibil. Asta e o chestie ce poate dura ani de zile. Cine-i tâmpit să plece?!