Premierul Poloniei, Beata Szydlo, a fost ranita vineri in urma unui accident rutier produs in apropiere de Cracovia, aceasta fiind transportata la spital pentru investigatii de rutina, a informat un purtator de cuvant al Guvernului de la Varsovia, la televiziunea publica, citat de Reuters.

Premierul polonez, implicat intr-un accidentFoto: Captura tvn24.pl

Ulterior, purtatorul de cuvant a anuntat ca premierul Beata Szydlo s-a ales cu cateva echimoze si zgarieturi dupa ce o un autovehicul a intrat in limuzina cu care se deplasa in apropiere de Cracovia. Este vorba de un accident de masina minor, care a avut loc in localitatea Oswiecim, unde este situat si lagarul de concentrare Auschwitz-Birkenau. Mai multe masini din coloana oficiala a premierului au fost implicate in coliziune. Potrivit martorilor, in momentul accidentului, autoturismele circulau cu aproximativ 130 de kilometri pe ora.

"Premierul Szydlo este in spital pentru un control de rutina. Din fericire, nu s-a intamplat nimic grav cu prim-ministrul", a declarat purtatorul de cuvant Rafal Bochenek, potrivit News.ro.

Doi membri ai garzii de corp, printre care soferul masinii au fost raniti, unul foarte grav la picioare.

Parchetul national a anuntat deschiderea unei anchete, scrie AFP.

Este al doilea incident rutier in care este implicata o coloana oficiala din Polonia in mai putin de un an, potrivit Digi 24. In martie, anul trecut, pneul masinii in care era presedintele Poloniei, Andrei Duda, a explodat, iar masina a derapat si a fost foarte aproape sa loveasca parapetul care desparte benzile de circulatie.