Inaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate, Federica Mogherini, se va intalni cu omologul sau american Rex Tillerson in timpul vizitei sale planificate la Washington, joi si vineri, a anuntat Comisia Europeana.

Aceasta este prima sa vizita oficiala in capitala Statelor Unite de la alegerile prezidentiale din noiembrie 2016 si venirea la putere a lui Donald Trump, care a criticat sever Uniunea Europeana.

In plus fata de secretarul de stat Rex Tillerson si fostul CEO al gigantului petrolier american ExxonMobil, doamna Mogherini va discuta cu Michael Flynn, consilierul lui Donald Trump pe probleme de securitate nationala, cu Jared Kushner, desemnat consilier principal presedintelui republican la Casa Alba, si cu mai multi oficiali de rang inalt, potrivit unui comunicat de presa al Comisiei Europene.

Luni, Federica Mogherini a vorbit despre calatoria la Washington spunand ca va discuta problemele majore ale politicii internationale (Siria, Ucraina, conflictul israeliano-palestinian ...).

Va fi o prioritate "gasirea un numitor comun" pentru cooperare in chestiuni in care "pot exista diferente", ea a spus Mogherini citata de AFP.