Oficiul de legatura NATO va fi deschis la Chisinau in luna aprilie 2017, a anuntat miercuri, 8 februarie, in cadrul sedintei Guvernului, ministrul adjunct al Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Lilian Darie, informeazaRadio Chisinau.

Acesta a precizat ca intre timp, Cartierul general NATO a identificat deja persoana care va conduce acest centru la Chisinau. Este vorba despre actualul sef-adjunct al oficiului de legatura NATO din Georgia, Kristina Baleisyte, de cetatenie lituaniana.

Potrivit lui Lilian Darie in prezent are loc procedura de acreditare a centrului de informare NATO si este cautat un sediu.

Intr-un interviu recent pentru Russia Today, presedintele Igor Dodon a reconfirmat pozitia sa ostila fata de Alianta Nord-Atlantica si declarat ca va impiedica deschiderea unui oficiu de legatura NATO la Chisinau. Presedintele Parlamentului de la Chisinau, Andrian Candu, a replicat ca "ingrijorarile presedintelui Igor Dodon sunt neintemeiate"

Acordul privind deschiderea Oficiului de Legatura NATO la Chisinau a fost semnat de premierul Pavel Filip si secretarul General al Aliantei, Jens Stoltenberg, pe 29 noiembrie la Bruxelles. In decembrie anul trecut, Acordul a fost ratificat de parlament si promulgat de fostul presedinte Nicolae Timofti.