Departamentul de Justitie al SUA a aparat interdictia presedintelui Donald Trump de calatorie in SUA a cetatenilor din 7 state majoritar musulmane si a cerut Curtii de apel sa-l repuna in vigoare in interesul securitatii nationale, scrie BBCNews pe pagina online.

O audiere in acest caz este stabilita pentru marti.

Intr-un argument care se intinde pe 15 pagini, Departamentul de Justitie scrie ca decizia de interdictie a lui Trump a fost un "exercitiu legal al autoritatii presedintelui" si nu o interdictie la adresa musulmanilor.

Ordinul executiv interzice temporar intrarea in SUA pentru toti refugiatii si vizitatorii din sapte tari, in principal musulmane.

In 3 februarie, un judecator din Seattle a blocat masura prin care Trump a suspendat, timp de 90 de zile, vizele de intrare pentru toti cetatenii din Irak, Iran, Libia, Siria, Somalia, Sudan si Yemen. Judecatorul a argumentat ca interdictia era neconstitutionala si daunatoare intereselor statului.

Ca urmare, cetateni din cele sapte tari, cu vize valabile, au putut sa calatoreasca in Statele Unite din nou.

Dar Departamentul de Justitie a atacat imediat decizia judecatorului federal considerand ca "afecteaza publicul" si ca "pune sub semnul intrebarii judecata presedintelui privind securitatea nationala".