Politia turca a arestat duminica aproximativ 400 de presupusi membri ai gruparii jihadiste Statul Islamic intr-o serie de raiduri efectuate in intreaga tara, la o luna dupa atacul sangeros impotriva unui club de noapte din Istanbul, din noaptea de Anul Nou, revendicat de formatiunea jihadista, scrie Agerpres. Aproximativ 150 de suspecti au fost arestati la Sanliurfa, in sud-est, si 47 in orasul vecin Gaziantep, in apropiere de granita cu Siria unde sunt plasati jihadisti, potrivit agentiei Dogan, citata de AFP.

Aproximativ 60 de suspecti, straini in majoritate, au fost arestati in patru cartiere din capitala Ankara. Alte zeci de persoane au fost arestate in mai multe provincii, de la Bursa (ouest) la Bingol (est).

La Izmir, noua persoane care se deplasau in Siria si erau suspectate ca planuiau atentate in acest oras, au fost arestate, a anuntat agentia guvernamentala Anadolu.

De asemenea, 18 persoane au fost arestate la Istanbul si in provincia Kocaeli.

14 cetateni straini urmeaza sa fie expulzati.

Este cea mai vasta operatiune a politiei impotriva unor presupusi membri ai SI de la atacul comis in noaptea de Anul Nou, cand 39 de oameni, majoritatea turisti din tari arabe, au fost ucisi.