Un soldat francez a impuscat si ranit un barbat inarmat cu o maceta si care ducea in spate doua genti cand incerca sa intre in muzeul parizian Louvre, politia descriind incidentul drept un atac terorist, potrivit Reuters.

Barbatul a strigat “Allahu Akbar” si a atacat alt soldat inainte sa fie impuscat aproape de magazinul muzeului, a anuntat politia, adaugand ca o a doua persoana a fost retinuta pentru ca se comporta in mod suspect. Soldatul atacat a suferit doar rani usoare.

12.39 Politia antitero franceza a anuntat ca a deschis o investigatie in privinta atacului.

Un purtator de cuvant al ministrului de interne a declarat ca identitatea si nationalitatea atacatorului raman necunoscute.

Politia antitero franceza a anuntat ca a deschis o investigatie in privinta atacului. Un purtator de cuvant al ministrului de interne a declarat ca identitatea si nationalitatea atacatorului raman necunoscute.

Seful politiei pariziene, Michel Cadot. a spus ca acesta este in viata, dar ranit grav, adaugfand ca in geanta pe care o ducea nu erau explozibili. Soldatul a tras cinci gloante, a rpecizat Cadot.

12.01 Un purtator de cuvant al politiei a declarat ca atacatorul a strigat "Allahu Akbar”.

Politia a spus ca zona a fost evacuata.

Ministrul de interne a declarat pe Twitter ca incidentul a fost “serios".

Un purtator de cuvant al Louvre a declarat ca muzeul este “inchis momentan”, dar nu a dorit sa confirme informatiile privind evacuarea cladirii.

Un martor Reuters de la fata locului a afirmat ca politia a inchis accesul catre muzeu.

A fost inchisa si statia de metrou "Palais Royal Musee du Louvre".