Circa 49% din adultii din SUA sunt de acord cu interdictia de intrare in SUA a cetatenilor din sapte tari, instituita prin ordin de presedintele Donald Trump, si doar 41% sunt impotriva, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos realizat in ultimele doua zile si dat publicitatii marti, 49% din americani sunt "ferm" sau "oarecum" favorabili ordinului prezidential, iar 41% "ferm" sau "oarecum" in dezacord cu masura, in timp ce 10% sunt au raspuns ca nu stiu.

Reuters observa ca opiniile sunt aproape suprapuse cu orientarea politica: 53% din democrati sunt ferm in dezacord cu Trump, iar 51% din republicani ferm de acord.

Sondajul Reuters/Ipsos mai arata ca 31% dintre respondenti se simt mai in siguranta dupa interdictie, 26% - mai putin in siguranta, 33% ca nu se schimba nimic, iar restul nu stiu.

Ordinul executiv semnat de presedintele Donald Trump pe 25 ianuarie interzice accesul refugiatilor in Statele Unite, timp de 120 de zile. Pentru refugiatii din Siria, interdictia este pe termen nelimitat. Acelasi act blocheaza intrarea in SUA a cetatenilor din Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Siria si Yemen, timp de 90 de zile.

Toate aceste tari au populatie majoritar musulmana. Trump a declarat insa ca "nu este vorba despre religie" ci despre "teroare si mentinerea sigurantei" Statelor Unite.