Seful Departamentului de Securitate Interna din Statele Unite, John Kelly, a aflat prima data de la televizor despre ordinul executiv privind restrictionarea imigratiei, semnat de presedintele Donald Trump, care presupune suspendarea temporara a programelor de primire a refugiatilor, oprirea pe termen nedeterminat a primirii refugiatilor sirieni si blocarea temporara a intrarii cetatenilor din sapte tari predominant musulmane in Statele Unite, scrie News.ro, citand The Independent. John Kelly a primit prima informare cu privire la planul de restrictionare a imigratiei in timp ce zbura de la Miami spre Washington.

In timpul informarii, televiziunile au inceput sa transmita semnarea ordinului executiv privind restrictionarea imigratiei de catre presedintele Donald Trump.

"Presedintele semneaza ordinul executiv pe care il discutam", a spus surprins un oficial american, care era in avion alaturi de John kelly.

Presedintele Donald Trump a semnat vineri un ordin executiv prin care suspenda temporar, pentru o perioada minima de 120 de zile, programele de primire a refugiatilor, opreste pe termen nedeterminat primirea refugiatilor sirieni si blocheaza, pentru o perioada minima de 90 de zile, intrarea cetatenilor din sapte tari musulmane in Statele Unite.

Ordinul vizeaza cetatenii, precum si persoanele cu dubla cetatenie din Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sudan si Yemen.