Militanti houthi au atacat luni, cu barci folosite ca bombe, o nava de razboi saudita, in largul coastei de vest a Yemenului, cauzand o explozie care a ucis doi membri ai echipajului si a ranit alti trei, a informat agentia saudita de stat SPA, preluata de Reuters.

"O fregata saudita in patrulare la vest de orasul port Hodeidah a fost atacata cu trei barci folosite ca bombe apartinand militiilor houthi", a aratat coalitia condusa de Arabia Saudita care lupta in Yemen, potrivit Agerpres.

Una dintre barci a izbit spatele navei, cauzand o explozie si un foc in care au murit doi membri ai echipajului, releva declaratia, fara a specifica nationalitatea acestora. Alti trei au fost raniti si sunt in stare stabila. Focul a fost stins de echipaj.

Gruparea houthi aliata Iranului, care controleaza capitala Yemenului, a revendicat atacul, al treilea efectuat asupra unor nave in largul coastelor Yemenului, in ultimele sase luni.

"Nava de razboi saudita a fost implicata in agresiunea impotriva unor orase de pe coasta de vest si a unor pescari yemeniti", a precizat un oficial militar citat de agentia yemenita de presa Saba, condusa de miscarea Houthi.

Coalitia condusa de Arabia Saudita a aratat ca atacarea navei reprezinta o serioasa dezvoltare care "va avea impact asupra navigatiei interntionale si a fluxului asistentei umanitare din port pentru cetatenii Yemenului".